Sferopulos otkrio još loših vesti, a šta kaže o sudijama?

Autor: Darko Mitrović
petak 09.02.2024.
22:59
Izvor: Sportske.net

Da li će Zvezda biti dodatno oslabljena u Kupu Koraća?

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je doživela 16. poraz u 26 kola Evrolige i sada ima samo teoretske šanse da se plasira u Top 10.

Žalgiris je u dramatičnoj završnici u ''Štark areni'' slavio sa 93:91, a šta na sve to kaže trener Crvene zvezde Joanis Sferopulos?

''Teška utakmica, izjednačena sa obe strane. Detalji su presudili. Mislim da su igrači pružili maksimum, ali nisu pobedili zbog loše komunikacije u odbrani ili nekog košeg rešenja u napadu.

Jago je odigrao koliko je mogao ali su nam falila dvojica plejmejkera, Teodosić i Topić'', počeo je on.

Stekao se utisak da su košarkaši Žalgirisa suviše lako dolazili u situacije za šut van linije 6.75m.

''Nisu to bili otvoreni šutevi, mnogi od njih su bili teški šutevi. Menjali smo tri-četiri odbrane, nekad smo udvajali, nekad pokušavali da izbacimo loptu iz ruku njihovih igrača... Šta god da smo pokušavali u odbrani, oni su nalazili rešenja. Treba da unapredimo našu odbranu. Slažem se, kada primiš 93 poena kod kuće, onda nije sve bilo kako treba''.

Da li bi sada neke drugačije odluke doneo?

''Ono što bih ja odlučio, ostaje na meni i neću to da delim sa vama''.

Navijače najviše zanima kakva je situacija sa povredama Teodosića i Lazića, koji su uz odranije povređenog Topića propustili večerašnji meč.

''Lazić ima povredu mišića i on je van treninga. Ne znamo kad će se vratiti. Obojica. Ne znamo da li će igrati u Nišu, a svakako neće igrati protiv Zadra''.

Pojedine igrače je i pohvalio, mimo svog običaja.

''Fredi je odradio odličan posao danas. Borimo se za naše ciljeve i očekujem od svakog igrača da imaju taj mentalitet kao što je bio Fredijev.

Ne volim da pričam pojedinačno o igračima, ali moram da istaknem Jaga. Mislim da je ovo najkompletnija i možda njegova najbolja utakmica u Crvenoj zvezdi. Igrao je 32 minuta, bez ijedne izgubljene lopte''.

Sudije? Spornu odluku su doneli na štetu Zvezde u samom finišu.

''Nikad ne komentarišem odluke sudija, jer ako bih to uradio, bio bih kažnjen. Cela Arena je videla isto. Ako 20.000 ljudi vidi istu stvar, onda nemam šta da dodam''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke