Sferopulos: ''Pariz motivisan kao Dubai''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 03.10.2024.
12:11
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde poziva na oprez pred duel sa novajlijom u Evroligi.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Za košarkaše Crvene zvezde nova evroligaška sezona počinje sutra od 21 čas na gostovanju ekipi Pariza, debitantu u elitnom evropskom takmičenju.

Pred put u glavni grad Francuske je svoja očekivanja izneo trener Crvene zvezde Janis Sferopulos.

''Igramo protiv Pariza prvu utakmicu u sezoni Evrolige. Nijedna utakmica u gostima nije laka. To znači da moramo da ostanemo fokusirani. Napravili smo plan i veoma je važno da ispoštujemo taj plan kako da igramo protiv njih. Pariz je ekipa koja igra dugo zajedno, uz određena pojačanja. Igraju slično kao prošle sezone, iako su promenili trenera.  Moraćemo da odigramo veoma dobru utakmicu, da bismo kontrolisali dešavanja na terenu. Imamo dosta ciljeva na startu Evrolige, moraćemo da se borimo u svakoj utakmici i videćemo na kraju šta ćemo uraditi''.

Koje igrače Pariza vidi kao njihove najveće adute?

''Šorts, Hifi... Imaju mnogo dobrih igrača, ali način na koji oni igraju je jedinstven. Oni sigurno imaju neke igrače koji sigurno imaju više lopte u rukama i sve organizuju, kreiraju i daju poene, ali sigurno je da ne smemo da potcenimo nikoga jer oni igraju dosta dobro kao tim. Dosta su utemeljeni kao tim", izjavio je Sferopulos.

Zvezda se na startu AdmiralBet ABA lige ''opekla'' protiv novajlije u ligi - Dubaija, a sada i u Evroligi na startu gostuje novajliji.

"Kao i Dubai što je bio posebno motivisan, sigurno je da će i Pariz biti posebno motivisan. Pročitali smo da je utakmica rasprodata. Bićemo spremni za njihov entuzijazam", konstatovao je Sferopulos.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke