Sferopulos: ''Posle Kupa Koraća znao sam da sigurno osvajamo AdmiralBet ABA ligu''

Autor: Darko Mitrović
subota 15.06.2024.
17:50
Izvor: Sportske.net

To je odmah i rekao svojim pomoćnicima.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Po završetku svoje prve (doduše, nepotpune) sezone na klupi Crvene zvezde i čak tri osvojena trofeja, trener crveno-belih Janis Sferopulos je govorio u opširnom intervjuu za klupski sajt.

Počelo je pitanjem - koji mu je bio najteži momenat u sezoni?

''To je bio period u kom smo imali mnogo povređenih igrača. U decembru smo imali četvoricu povređenih i jako je teško da se borite za rezultate u takvoj situaciji. Zbog tih povreda, mnogi bekovi su bili izvan 12 i njihov izostanak se osetio u našoj igri.

Ono što nas je pratilo cele sezone je da nismo imali ceo roster na raspolaganju. Sa tim nismo imali sreće, ali moraš se suočiti sa takvim situacijama, jer se povrede dešavaju. Ali, kad su tri šutera povređena u isto vreme, to nije moguće rešiti usred sezone, već se morate prilagoditi i mi smo to uradili. Te povrede nisu bili rezultat nečeg lošeg. U mojoj prvoj utakmici protiv FMP-a Lazić je polomio rebro. To je nešto na šta nismo mogli da utičemo. Ili sad na kraju kada je Bolomboj dobio udarac u kuk'', objašnjava Sferopulos.

Ključni trenuci u sezoni koji su doveli do pozitivnih promena?

''Smatram da je Kup Korača bio preokret, čitav tim je želeo da pobedi. Verovatno se sećate da je Teodosić bio povređen, ostao je u Beogradu zbog terapija, došao za polufinale, odigrao par minuta, ali i on i ceo tim su pokazali veliku žalju da osvojimo trofej. Kada smo završili tu finalnu utakmicu, rekao sam svojim pomoćnicima da ćemo ovom pobedom sigurno osvojiti prvenstvo!

Jer, igrati tako tešku utakmicu i dobiti je iako nismo igrali dobro, to mi je pokazalo da sigurno osvajamo AdmiuralBet ABA ligiu, što se i desilo'', istakao je grčki stručnjak.

Da li je oklevao kada ga je Čović pozvao da dođe u Zvezdu?

''Kada me je gospodin Čović pozvao, bio je vrlo direktan i rekao šta tačno želi. Bio je veoma profesionalan, organizovali smo 'zoom' sastanak i shvatili da smo spremni za saradnju.

Crvena zvezda je veliki klub. Sa moje strane nije bilo nikakvog oklevanja da dođem ovde. Znao sam da ću odmah voditi dve utakmice protiv Partizana, ali nisam imao nikakve sumnje u svoju odluku. Prvu utakmicu smo izgubili sa dva poena razlike. U drugoj smo vodili 16 razlike do treće četvrtine, i u poslednjih pet minuta oni su postigli 30 poena i mi smo izgubili. 

Ja sam tada bio u Zvezdi tek 5-7 dana, pa mislim da se u toj odluci vidi moja rešenost da dođem i da nisam imao nikakvih sumnji. Imao sam i ponudu da dođem posle tih utakmica sa Partizanom, ali sam želeo da dođem pre toga. Ako izgubimo, tek smo na početku i napredovaćemo. 

A napredovali smo toliko da smo dobili svaku narednu utakmicu koju smo igrali protiv Partizana'', podsetio je Sferopulos na ovogodišnjih 8:0 protiv najvećeg rivala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke