Sferopulos pred Megu najavio osvajanje AdmiralBet ABA lige i KLS!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 02.05.2024.
18:20
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Desetak dana pauze ima svoje dobre i loše strane.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 19 časova u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' (besplatan ulaz) počinju svoju polufinalnu seriju plej-ofa AdmiralBet ABA lige protiv Mege.

Taj meč je danas najavio trener crveno-belih Janis Sferopulos, koji je istakao da jedva čeka početak meča posle neuobičajeno duge pauze posle četvrtfinalne serije protiv SC Derbija.

''Pre svega smo veoma srećni što se vraćamo utakmicama. Imali smo pauzu od 11 dana i to je sa jedne strane bilo dobro – imali smo vremena da unapredimo neke stvari ofanzivno i defanzivno, a sa druge strane nije lako, jer smo navikli da cele sezone igramo na dva dana. Mislim da svi jedva čekaju da počne polufinalna serija.

Igramo protiv tima koji je izuzetno talentovan, veoma su mladi i igraju veoma energično. Znamo se veoma dobro iz ligaškog dela sezone, želimo da igramo našu igru i trudićemo se da budemo maksimalno koncentrisani tokom čitave utakmice. Želimo da se borimo za naše ciljeve, a prvi je utakmica protiv Mege u petak.

Želeo bih da iskoristim priliku da još jednom pozovem navijače da dođu i podrže nas, jer nam njihova podrška mnogo znači i potrebno nam je da u petak dođu u što većem broju. Kraj je sezone i želimo da ispunimo preostala dva cilja – da osvojimo AdmiralBet ABA ligu i KLS'', rekao je trener Crvene zvezde.

On neće moći da računa samo na povređenog Adama Hangu, svi ostali su spremni, među njima i odlični centar Luka Mitrović.

''Siguran sam da smo i mi i momci iz Mege željni igranja posle ove pauze. Jasno je da nas čeka kvalitetan protivnik, imali smo jedno neprijatno iskustvo protiv njih u ligaškom delu sezone, gde su uspeli da nas pobede na domaćem terenu iako su jako mladi. Moramo da budemo koncentrisani, da damo maksimum i igramo našu igru. Pozvao bih sve navijače da dođu u što većem broju, kraj je sezone, a njihova podrška nam neizmerno znači'', rekao je Mitrović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksa22
Friday, 03.05.2024
08:41

Prvi cilj,Evroligu ste "ostvarili",a sada još ova dva!? ABU malo teže,jer nisu "domaće sudije",a za ovo drugo su se već pobrinuli Čović i balavi!