Sferopulos pred Real o Gilespiju i šta to znači za Tobija!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.12.2023.
20:41
Izvor: Sportske.net

Da li je sada situacija jasnija?

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde će u utorak od 19 časova imati najteži zadatak od početka sezone.

U goste im dolazi ekipa madridskog Reala, koja je aktuelni šampion Evrope i koja je od početka sezone dominantna, kako i u španskom šampionatu, tako i u Evroligi.

Utakmicu sa jedanaestostrukim šampionom Evrope večeras je najavio trener Crvene zvezde Janis Sferopulos.

''Real je aktuelni šampion. Igramo protiv tima koji je i od početka ove sezone dokazao da je prvi favorit za odlazak na fajnal-for. Moramo da budemo spremni da se borimo za svaki posed. To je najvažnije'', istakao je Sferopulos.

Zvezda je od danas zvanično jača za novog centra Fredija Gilespija, koji je stigao iz Bajerna, ali koji još uvek nema pravo nastupa u Evroligi, sve do početka jaunara.

''Tražili smo opcije na tržištu, neki igrači nisu hteli da dođu, neki su hteli i jedan od najboljih koji su imali tu želju je bio Fredi, pa smo ga zato i potpisali. Od njega očekujemo da nam donese čvrstinu, energiju i dobru odbranu. Naravno, to je igrač koji dobro poznaje Evroligu'', istakao je Sferopulos.

Istovremeno, pojavile su se i spekulacije da bi neko od igrača mogao i da napusti Zvezdu zbog Gilespijevog dolaska i najčešće se u tom kontekstu pominjalo ime Majka Tobija.

''Ne verujem da će njegov dolazak uticati na igrače koji su tu, jer svako ima svoju ulogu, a on je dodatak i neko ko će nam pomoći.

U Evroligi će (Gilespi) moći da pomogne u drugom delu sezone, a što se tiče (AdmiralBet) ABA lige, tu je, tako da bi u zavnosnosti od treninga trebalo da bude spreman za sledeću utakmicu.

Majk je važan igrač za nas i veliki deo naše igre u napadu i odbrani i potrebno nam je da ima dobar dan, kako bi pomogao timu u ostvarivanju ciljeva na predstojećoj utakmici. Kako u napadu, tako i u odbrani'', izjavio je Sferopulos.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke