Sferopulos pred Real: "Odbrana je ključ, Topić u poslednjoj fazi oporavka"

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 28.03.2024.
13:15
Izvor: Sportske.net

Duel u Madridu nema takmičarski značaj.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 20.30 sati gostuju Real Madridu u 32. kolu Evrolige.

Duel u Madridu neće imati takmičarski značaj. Zvezda više nema ni matematičke šanse da se plasira u plej-in, dok je šampion Evrope već obezbedio prvo mesto, sa kog će krenuti u plej-of.

Trener crveno-belih Janis Sferopulos je pred put u Madrid istakao da će susret biti neugodan, jer je Real jako kvalitetan tim, ali da će Zvezda dati sve od sebe.

"Očekujemo tešku utakmicu, to je jedan od najtežih mečeva koji možemo da igramo, jer igramo protiv prvog na tabeli. Oni su aktuelni šampioni i glavni favoriti za osvajanje i ove sezone. Imamo tešku misiju pred sobom, ali borićemo se. Znamo koga imamo na raspolaganju, idemo tamo da damo sve od sebe", rekao je Sferopulos.

Dobra odbrana biće ključ.

"Moramo da igramo dobru odbranu, ne smemo da damo Realu da da dosta poena i nađe ritam, jer onda bi bilo teško da i mi nastavimo da igramo u takvom ritmu".

Upitan je Sferopulos da prokomentariše koliko je teško spremati ovakve utakmice, kada je Zvezda ostala bez takmičarskog motiva.

"Mislim da je motivacija igrača malo teža, ali igramo za Zvezdu, borimo se za svaku pobedu. Znamo da naš zadatak nije lak, ali tako ćemo se pripremiti mentalno, da odigramo dobru utakmicu".

Zdravstveni bilten?

"Topić i Tompkins neće putovati, oni treniraju samo individualno. Tompkins trenira, ali bez kontakta. Oni nisu spremni. Svi ostali osim Jaga koji ima šavove putuju".

Za kraj, Sferopulos je otkrio detalje o stanju Nikole Topića.

"On je u poslednjoj fazi oporavka. Vežba individualno sa loptom. Polako će se vratiti treningu sa timom, prvo bez, a onda i sa kontaktom. Onda će biti spreman da zaigra", završio je grčki stručnjak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke