Sferopulos pred start plej-ofa: "Ljuti smo"

Autor: Mladen Heleta
subota 13.04.2024.
13:45
Izvor: Sportske.net

Zvezda u ponedeljak dočekuje SC Derbi.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nakon katasrofalnog poraza od Efesa i završetka "košmarne" sezone u Evroligi, košaraše Crvene zvezde već u ponedeljak očekuje start plej-ofa u AdmiralBet ABA ligi, u koji ulaze sa prve pozicije i žele da ga okončaju tako što će titulu vratiti u svoje vitrine.

Rival u četvrtfinalnoj seriji na dve pobede je osmoplasirani SC Derbi iz Podgorice, a prvi meč igra se u ponedeljak od 18 sati u Beogradu.

Trener Zvezde Joanis Sferopulos govorio je danas pred početak plej-ofa regionalne lige.

"Počinje borba za drugi trofej u sezoni, daćemo sve od sebe da uđemo maksimalno u plej-of. Duga sezona je iza nas, ali sada slede stvari i utakmice koje donose trofeje", rekao je Sferopulos i dodao:

"Prednost domaćeg terena je važna, ali ne znači ništa ako ga ne odbraniš. Plej-of utakmice su drugačije od onih u regularnom delu".

Grčki stručnjak traži reakciju posle teškog poraza u Istanbulu.

"Moramo da reagujemo psihološki. Poslednja utakmica je bila jedna od najgorih u istoriji za sve. Moramo da reagujemo. Ljuti smo i probaćemo da odigramo dobru utakmicu i startujemo plej-of sa fokusom, da odigramo najbolje što možemo", dodao je on.

Dotakao se i povređenih igrača.

"Lazarević nije trenirao danas. Videćemo sutra. Topić trenira individualno. Nije među kandidatima da zaigra. Za Topića gledamo dan po dan, doktori i svi koji rade sa njim se nadaju i pokušavaju da ga spreme za što pre. Tompkins sada igra, rano je još da bude spreman jer je izašao iz povrede. Gledamo meč po meč, ima iskustvo da nam pomogne", završio je Sferopulos.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke