Sferopulos pričao o Topiću i Gilespiju, šta je sa Mitrovićem?

Autor: Nemanja Janošev
subota 30.12.2023.
22:30
Izvor: Sportske.net

Nije izgledao prezadovoljno.

ABA league/Dragana Stjepanović
ABA league/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je nakon pobede nad Igokeom od 80:48 da mu se svidelo što Nikola Topić nije promenio način igre u odnosu na ono što je prikazivao u dresu Mege ranje tokom sezone.

Sferopulos nije delovao prezadovoljno, ali je istakao da jeste srećan načinom na koji je njegova ekipa došla do pobede.

"Mislim da smo danas bili vrlo koncentrisani. Počeli smo utakmicu sa visokom energijom. Odmah smo nametnuli način na koji želimo da igramo u odbrani i napadu. Stekli smo lepo vođstvo od početka i držali ga do kraja.

Bilo je normalno da nakratko izgubimo ritam u široj rotaciji, ali zadovoljan sam pobedom. Znamo da Igokei nedostaju važni igrači, ovo nije isti tim kao u prvom delu sezone. Meni je važno kako smo mi reagovali, kako smo odigrali i dobili. Okrećemo se sledećim obavezama, Fenerbahčeu, pa dalje", počeo je Sferopulos.

Prokomentarisao je i role Nikole Topića i Fredija Gilespija.

"Za obojicu je ovo bila dobra šansa da odigraju kvalitetan meč. Topića dobro znamo i šta može da donese. Svidelo mi se što je igrao na isti način kao u dosadašnjem delu sezone, bez obzira što je promenio tim i što je sa nama dva-tri dana. Biće sve bolji kako vreme bude prolazilo. Gilespi još nema ritam utakmica, ali kako sezona bude odmicala biće sve bolji. Videli smo neke stvari koje može u odbrani i kada je blizu koša u napadu. Ima potencijal i kada nađe svoj ritam biće dobar. Znate, nije igrao mnogo u Bajernu i treba mu vremena".

Jedan od najboljih igrača Crvene zvezde ove sezone Luka Mitrović doživeo je manju povredu protiv Panatinaikosa i upitan je za Fenerbahče.

"Mitrović je imao manju povredu u meču sa Panatinaikosom, nije ništa ozbiljno. Videćemo kako će se oporavljati i da li će biti spreman za Fenerbahče. Bolomboj i Stefan Lazarević su odmorili", rekao je Grk.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke