Sferopulos prihvatio Džanovu konstataciju: "Nadam se čaši vina sa Ivanovićem, Šabaz ne odustaje"

Autor: Nemanja Janošev
petak 01.12.2023.
23:02
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva konferencija za medije trenera Zvezde.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos pohvalio je svoje igrače nakon trijumfa nad Anadolu Efesom u 11. kolu Evrolige od 97:83.

On se momentalno, na sugestiju novinara šta su pričali sa turskim trenerom, nadovezao na konstataciju Erdema Džana da je košarkaška kultura u Srbiji neverovatna.

"Naravno, Srbija je najbolja košarkaška zemlja", počeo je Sferopulos pa nastavio:

"Čestitam mojim igračima. Ofanzivno dobar meč, defanzivno samo drugo poluvreme. Igrali smo protiv talentovanog tima, sa igračima koji znaju da dobijaju teške utakmice i igračima koji znaju kako se osvaja Evroliga. Za nas je bilo vrlo važno da igramo dobru odbranu u drugom poluvremenu. Razlika je bila u našoj odbrani. Mnogo izgubljenih lopti smo imali u prvom poluvremenu, što im je omogućilo lake poene u tranziciji. Zato su u drugom poluvremenu oni . Velike čestitke Laziću i Lazareviću na sjajnoj odbrani nad Larkinom. Ne mogu da izostavim bilo koga od mojih igrača jer su svi doprineli. Želim da zahvalim našim navijačima, sjajna atmosfera, bodrili su nas. Želimo ih na našoj strani sve vreme, nebitno da li je domaća ili gostujuća utakmica".

Stanje Adama Hange je sve bolje, ali još uvek nije dovoljno spreman.

"Hanga trenira individualno. Nije spreman još uvek. Idemo dan po dan, ali njegovo koleno je bolje. Još uvek ne može da trenira sa ekipom".

Novinar je konstatovao da ga nije viđao često sa osmehom na licu od dolaska u Crvenu zvezdu. Sada je bilo drugačije.

"Smejem se jer je ovo velika pobeda. Pobeda protiv kvalitetnog rivala. S druge strane, bilo nam je neophodno da pobedimo i vratimo se nakon poraza od Armanija. Zadovoljan sam, statistika je u našu korist, ali sada moramo da zaboravimo ovu utakmicu jer ide Cibona za manje od 48 sati. To je moja briga sada, naredni meč".

Potom je pohvalio svoje igrače i pričao o pojedinim taktičkim detaljima.

"Nedović je bio krucijalan kada je počeo da pogađa. Jago je bio dobar na oba kraja parketa. Ne mogu ni u koga da pokažem prstom, svi su bili sjajni. Stefan je imao neke bitne defanzivne skokove, pomagao. Ovaj tim ima veliki talenat ofanzivno, prema mom mišljenju.

 Moramo da idemo na stranu da izvučemo centre i da ubrzamo igru. Način na koji igramo ofanzivno je nešto što dolazi od talenta. Ključ je odbrana. Moj prioritet, kako da unapredim tim, jeste odbrana. Mi ćemo lako da dajemo 85 poena".

Sferopulost je emotivno proslavio pobedu sa svojim stručnim štabom, ali i navijačima.

"Vrlo važna pobeda za mene i moj stručni štab. Imam sjajan tim iza sebe koji rade sa igračima, pričaju sa njima, skautiraju... Oni su veliki deo ove pobede. Borimo se za svaku utakmicu veoma vredno i zato im dajem na značaju. Navijači su prihvatili vrlo lepo i srećan sam sa tim odnosom. Oni razumeju da mi hoćemo da promenimo mnogo toga. I dalje smo u periodu tranzicije, da nemamo mnogo treninga i da to činimo kroz gledanje utakmica i skauting i dok dodajemo mnogo stvari bićemo bolji. Navijači razumeju košarku, zato sam i proslavio sa njima".

Sledi put u Španiju i susret sa njegovim prethodnikom na klupi trenerom Zvezde

"Prvo ćemo igrati protiv Cibone i fokus nam je tu. Španija je vrlo daleko za mene. Daćemo sve od sebe, bitno je da pristupimo sa istom emocijom i strašću i tamo. Na tome sam insistirao kada sam došao. Kada sam preuzeo Crvenu zvezdu, rekao sam da imam veliki respekt prema Dušku Ivanoviću. Odličan je trener i srešćemo se. Ako budemo imali vremena, možda ćemo popiti po čašu vina zajedno".

Luka Mitrović je neko ko je najkonstantniji igrač Crvene zvezde ove sezone.

"Luka pomaže ekipim mnogo. Uvek je prisutan kada ga trebate. Odličan je na oba kraja i za mene on je igrač kojeg svaki trener želi u svom rosteru. Borac je i tip je igrača koji nudi mnogo solucija na parketu. Mora da ostane prizeman, sezona je duga i mora da nastavi na isti način".

Šta se dešava sa Nejpirom, kada očekivati da on pokaže svoj pun potencijal?

"Šabaz ima problem sa maskom u ovom trenutku. Nije lako igrati sa njom. Daje sve od sebe. On želi da igra od prvog minuta otkako je dobio udarac i nos mu je slomljen i to vrlo poštujemo. Nije lako igrati kada ti je lice natečeno i mislim da je bio bolji nego u njegovim prethodnim mečevima".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke