Sferopulos: "Primili smo 48 poena u drugom poluvremenu, loše odluke"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 25.03.2024.
22:50
Izvor: Sportske.net

Dotakao se i igračkog kadra.

ABA League/ Ales Fevzer
ABA League/ Ales Fevzer

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos izeno je svoje utiske posle neočekivanog poraza od Mege u 24. kolu AdmiralBet ABA lige. 

"Želim da Megi čestitam pobedu. Igrali su bolje od nas. Otvorili smo utakmicu bez koncentracije, inteziteta i energije. Na startu druge četvrtine dobro smo igrali, tako smo nastavili i u trećem periodu, ali nismo dobro završili taj deo igre. U četvrtoj četvrtini nismo imali dobri ideje. Bili smo spori i u napadu i u odbrani. Kako je vreme odmicalo, bilo je jasno da se bore za pobedu više od nas", rekao je grčki stručnjak, pa dodao:

"Nismo imali dobre odluke, ne samo u poslednja dva i po minuta, već u celoj poslednjoj četvrtini. Pa, 48 poena smo primili u drugom poluvremenu! Ne igramo odbranu, ne skačemo, uzimaju nam loptu iz ruke. Uz to, u napadu smo spori, uvek nam kasni ono dodatno dodavanje i, na sve to, mislim da šutevi koje smo upućivali nisu bili najbolja rešenja u tim situacijama. Nismo pronašli način kako da napadamo, a birali smo lošije opcije, bez ekstra pasa".

Kada je o kadrovskoj situaciji reč, otkrio je zašto Smart večeras nije igrao. 

"Smart nije povređen. Moja je odluka da bude van tima, hteo sam da pružim minutažu drugim igračima. Što se ostalih tiče, Laziću treba vreme da se vrati u ritam, Topić je počeo da vežba individualno, Tompkins takođe. Oni još ne rade sa ostatkom ekipe" zaključio je Sferopulos.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke