Sferopulos razigravao protiv Mornara, debitovao momak od 16 godina

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 20.11.2023.
21:42
Izvor: Sportske.net

Poneki su se odmorili, poneki razigrali...

STAR
STAR

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Mornar iz Bara u dvorani "Aleksandar Nikolić" sa  95:75 u okviru 8. kola AdmiralBet ABA lige.

Rutinska predstava izabranika Janisa Sferopulosa protiv Barana koji su pokazali više nego li u nekim ranijim susretima regionalnog takmičenja ove sezone, ali nedovoljno da bi mogli da pariraju srpskom šampionu u ovom susretu. Timski meč domaćih, uz razigravanje mnogih za Zvezdino samovanje na vrhu AdmiralBet ABA lige.

Još jedan dobar ulazak Crvene zvezde u utakmicu. Nešto što nismo često viđali od početka ove sezone, ali u poslednje vreme to jeste slučaj. No, protiv Mornara se tako nešto moralo očekivati. Raspoloženje su od starta pokazali Rokas Gedraitis i Nemanja Nedović. Litvanac je nakon užasavajuće predstave protiv Olimpijakosa, pronašao način da se iskupi pa je rezervisao korner u Pioniru i odatle ispalio tri vezane trojke čime se Zvezda odlepila od rivala na dvocifrenu razliku već posle sedam i po minuta.

Bila je ovo dobra prilika iz perspektive Janisa Sferopulosa da se razigraju pojedini momci poput Marka Simonovića, Dalibora Ilića, pa i Ognjena Kuzmića koji je dobio minutažu.

Crvena zvezda nije imala rešenja samo za jednog igrača Mornara. Tej Voler je briljirao, kako sa distance, tako i sa poludistance održavavši svoj tim u životu. Imali su domaći pristojnu prednost, do 12 poena, ali zahvaljujući Voleru, Mornar je spuštao na jednocifrenu razliku s vremena na vreme. No, Zvezda je imala timsku igru i u prvom poluvremenu upisao se svaki od igrača koji su registrovani za meč izuzev Miloša Teodosića. To je nešto što je Zvezdu redovno udaljavalo od pokušaja Mornara da se priključi, a o tome koliko je raznovrsan napad domaćih bio svedoči i podatak da nije bilo nijednog dvocifrenog u ekipi posle prvog poluvremena na koje su otišli posle 52:39

Solidno su Barani počeli nastavak meča serijom od 0:5, ali brzo je Zvezda pronašla odgovor i ova utakmica nastavila je da teče u jednom smeru. Rokas Gedraitis je postao prvi dvocifreni u domaćem taboru, što je uradio peti put u AdmiralBet ABA ligi ove sezone. Ubrzo su mu se priključili i Nemanja Nedović, ali i Marko Simonović, čime je ovaj meč kandidovao za svoj najbolji u dresu Crvene zvezde.

U laganom ritmu igrali su domaći i razlika je u četvrtoj deonici dostigla 20 poena. Možda Sferopulos, kako se čulo, nije bio zadovoljan pojedinim odlukama Jaga dos Santosa budući da se on profilisao kao prvi plej večeras u nešto manjoj minutaži Miloša Teodosića. Ono što je zanimljivo istaći jeste da je i Volerov šut stao pa tako nije pogodio nijedan tokom drugog poluvremena, mada nije Pavićević ni preterao sa njegovom minutažom.

Majk Tobi je bio najefikasniji u redovima Crvene zvezde sa 16 poena, uz šest skokova. Nemanja Nedović je imao 11 uz čak devet asistencija. Marko Simonović je postigao 13.

Valja istaći da je za Mornar debitovao Vlado Komnenović, momak koji je 2007. godište i da je u finišu ubacio pet poena. Za njih se istakao Voler sa 14 poena još iz prvog dela igre.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke