Sferopulos: "Teodosić je legenda, Nedović prva opcija za šut!"

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 04.04.2024.
21:54
Izvor: Sportske.net

Trener crveno-belih govorio nakon poraza od Olimpijakosa.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Olimpijakosa sa 89:86 u meču 33. kola Evrolige u "Beogradskoj areni".

Zvezda je odigrala veoma dobru protiv vicešampiona Evrope, ali su Rokas Gedratisi i Nemanja Nedović promašili trojke kojima bi odveli utakmicu u produžetak.

Trener crveno-belih iz Beograda Janis Sferopulos bio je zadovoljan igrom svog tima večeras.

"Videli smo pravi derbi. Borili smo se do samog kraja. Olimpijakos je bolje počeo, ali smo posle unapredili našu igru. Odlučili su detalji, jedan šut i jedan skok. Nemam zamerke, pružili smo maksimum. Borićemo se do kraja i okrenuti se plej-of AdmiralBet ABA lige. Ovo je bio veliki dan za naš klub. Slavili smo 50 godina od osvajanja evropskog trofeja, ponosan sam na ljude koji su Zvezdi doneli evropsku titulu", počeo je Sferopulos konferenciju za medije.

Grk smatra da je sreća večeras presudila.

"Potrebna je sreća u ovakvim utakmicama. Videli ste da je centar Olimpijakosa pogodio trojku pri nerešenom rezultatu. Moramo poboljšati detalje i biti skoncentrisaniji", konstantovao je on.

Otkrio je Sferopulos da je prva opcija za šut u neizvesnoj završnici bio Nemanja Nedović.

"Prva opcija je bio Nedović, ako on bude zatvoren, druga je Gedratis",jasan je Sferopulos, koji je večeras malo koristio kapitena Branka Lazića, dok Džavonte Smart nije ni ulazio na teren.

"Moja odluka je bila da Lazić ne igra mnogo, a Smart ni sekunde."

Miloš Teodosić još uvek nije odlučio da li ostaje u Zvezdi naredne sezone, a Sferopulos nema dilemu da li ga želi u svom rosteru.

"Miloš je igrač sa kojim sam povezan godinama. Veoma sam blizak sa njim, pomgao sam mu kada je kao mladić došao u Olimpijakos i nije ni znao grčki. Bio sam mu trener i u CSKA iz Moksve. Srećan sam što ga treniram, on je legendarni igrač i biću mnogo srećan ako nastavim da ga treniram",nema dilemu Grk, koji je na kraju rekao da su Nikola Topić i Trej Tompkins blizu povratka na parket.

"U poslednjoj su fazi rehabilitacije", zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke