Sferopulos: "Zaustavili smo najbolji napad lige, moja najveća pobeda u Zvezdi"

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 04.01.2024.
22:42
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli slavili u velikom derbiju.

Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle meča se oglasio i Janis Sferopulos, trener crveno-belih. 

"Čestitam našim igračima. Posebno smo odigrali prvo poluvreme onako kako smo dogovorili, defanzivno i ofanzivno. Zaustavili smo jednu od najboljih napada Evrolige na 72 poena. Imali smo dobre načine da napadamo. Šest igrača smo imali sa dvocifrenim učinkom", istakao je Sferopulos. 

"Pokušali su da se vrate, ali generalno smo kontrolisali utakmicu. Još jednom čestitam igračima. Idemo na sledeću utakmicu utakmicu, ona je za manje od 48 sati protiv Cedevite Olimpije", rekao je trener crveno-belih. 

Želim i da zahvalim navijačima, bili su neverovatni. Oni su bili naš šesti igrač", rekao je Sferopulos. 

Sferopulos je rekao da ne zna u ovom trenutku kakva je situacija sa Topićem i Bolombojem, kao i da ne veruje da će Luka Mitrović igrati protiv Cedevita Olimpije. 

Istakao je i da je ovo najveća pobeda za njega u Crvenoj zvezdi ako gleda bitnost utakmice. 

"Ako uzmemo bitnost utakmice, mislim da mi je ovo najveća pobeda. Sećam se utakmice protiv FMP-a, pa onda protiv Partizana. Tada sam imao samo par dana i bilo je veoma teško. Sada je drugačije. Ovo je pobeda za nas i naše navijače. Ako gledamo rezultate, imao sam ih i protiv Fenera ovde i tamo, protiv Bajerna ovde... Svaka pobeda je bitna, ali što se tiče važnosti, čini se da je ova najbitnija", rekao je Sferopulos. 

"Mislim da je defanzivni plan bio odličan i nismo dozvolili kretnje Partizanu u napadu. Naravno, odbrana jeste bila važna, ali smo dobro organizovani bili i u napadu. U drugom poluvremenu su pronašli način da napadaju, ali smo igrali pametno do kraja", rekao je on. 

Smatra i da ekipa ima potencijala u napadu i da može još više napredovati. 

"Treba biti konzistentan kada je odbrana čvrsta. Ponekad moramo da radimo više. Kada je "tuča" na terenu, kada je na granici faula, moramo da kontrolišemo utakmicu bolje. To je istina, nismo u nekim utakmicama to radili kako treba", rekao je on. 

Za kraj posebna pohvala za Gilespija. 

"Gilespi je radio odlično i u odbrani i u napadu. Ovo je razlog zbog kog smo ga doveli, on može da brani od jedinice do petice", rekao je on. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke