Sferopulos: "Zvezda i Partizan zaslužuju zatvoreni ugovor sa Evroligom!"

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 17.12.2023.
13:58
Izvor: Sportske.net

Stav grčkog stratega je jasan.

Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos veruje da oba srpska kluba zaslužuju višegodišnju evroligašku licencu.

Budućnost srpskih klubova u Evroligi je praktično iz godine u godinu neizvesna. AdmiralBet ABA liga će i ubudućnosti davati jedno sigurno mesto u najjačem evropskom klupskom takmičenju što znači borbu za život i smrt između Crvene zvezde i Partizana. A, lako je uočljivo da su i jedan i drugi klub pun paket za ono što Evroligi treba, no, postoje određeni prioriteti za organizatore takmičenja.

Strateg crveno-belih Janis Sferopulos smatra da bi oba kluba trebalo da imaju zatvoreni ugovor sa Evroligom.

"I Crvena zvezda i Partizan su klubovi najvišeg nivoa. Ali, nije reč samo o tome. Oni imaju mnogo navijača koji pune njihove dvorane. Na samom su vrhu Evrolige u toj kategoriji. Kada ovakvi timovi imaju tu dozu dinamike, oni bi trebalo da budu u Evroligi. Oba tima bi trebalo da imaju zatovreni ugovor. Posebno ako uzmemo u obzir koliko su dobro organizovani i da napreduju ka višem nivou", kazao je Sferopulos za "Jurohups".

Sferopulos je preuzeo Crvenu zvezdu u delikatnom momentu od Duška Ivanoviaća i trenutno su na skoru 5-9 u Evroligi.

"Najvažnija stvar je da pobeđujemo utakmice i sada kada nismo 100 odsto spremni, tako da možemo da napravimo iskorak kada budemo. Za mene, najvažnije je da se vraćaju momci koji su bili povređeni – Adam Hanga i Branko Lazić".

Ambicije pred ovu sezonu su bile vrlo visoke...

"Naravno, cilje vi za tim kakav je Crvena zvezda su veliki. To je tim koji želi da se takmiči u za najviši plasman na svim turnirima. To je ono što pokušavamo da uradimo".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke