Sferopulosova poruka iz Splita: ''Idemo na pobedu u svakom meču, ne biramo!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.04.2024.
23:10
Izvor: Sportske.net

Ovo bi moglo da obraduje i navijače Partizana.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je večeras ubedljivo savladala ekipu Splita u gostima sa 92:73 na kraju ligaškog dela sezone i tako odredila da joj rival u četvrtfinalu plej-ofa bude ekipa SC Derbija koja je zahvaljujući porazu Splita zadržala osmo mesto na tabeli.

Posle meča, trener Crvene zvezde Joanis Sferopulos je izrazio zadovoljstvo onim što je pokazao njegov tim.

''Želim da čestitam našim igračima jer smo bili fokusirani, odradili smo ono što smo planirali, kako defanzivno, tako i ofanzivno. Kontrolisali smo utakmicu. Došli smo da se borimo za pobedu, znali smo da je Split tim kojem ako dozvolite da igraju njihovim stilom, onda bismo im dopustili da budu komforni i imali bismo problem.

Bili smo ozbiljni, odigrali smo 40 minuta sa istom koncentracijom, mislim da smo zaslužili pobedu. Ligaški deo je gotov, tri poraza smo imali posle duple nedelje u Evroligi i ponekad kad igrate posle toga, nije lako. 

To se dešava, ali mislim da smo odigrali dobro, zaslužili smo da budemo prvi i da imamo prednost domaćeg terena. To može biti veliko, ali može biti i ništa ako to ne iskoristite. Imamo još jednu igru u Evroligi, pa ćemo se posvetiti (AdmiralBet) ABA ligi'', izjavio je Sferopulos.

Istakao je da poštuje rivala u plej-ofu, ali da se Zvezdine ambicije znaju.

''Za nas je veoma bitno da se fokusiramo na nas, poštujemo svakoga, ali bićemo spremni za plej-of i da odigramo najbolje. Za nas je bitno da dobijemo svaku utakmicu, želimo da pobedimo u svakom meču, ne biramo. Mi igramo na pobedu i to je ono što nas jedino zanima'', rekao je Sferopulos.

Njegov tim će pre plej-ofa AdmiralBet ABA lige igrati meč poslednjeg kola Evrolige u četvrtak protiv Efesa u Istanbulu. Zvezdina eventualna pobeda u tom meču bi mogla da Partizanu otvori vrata plej-ina Evrolige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke