Silni Boston, Luka bez nade protiv Oklahome!

Autor: Boris Jovanović
sreda 08.05.2024.
07:05
Izvor: Sportske.net

Favoriti sigurni na startu polufinala!

AP Photo/Charles Krupa
AP Photo/Charles Krupa

Povezane vesti

Nije bilo nade za Klivlend, Boston je demonstrirao moć na startu serije, Tejtumu i Braun nu koji su iskombinovali 50 poena, pridružio se Derik Vajt sa 25 pa je neka neizvesnost izostala. Vajt je ubacio sam sedam trojki, na drugoj strani čitav tim Klivlenda 11 i to iz 42 pokušaja. Kavse šut nije služio, u poslednju četvrtinu ušli su sa -15, Boston ih je dotukao serijom 10:2 i praktično prelomio meč. Klivlend je pažnju posvetio Braunu i Tejtumu što je ostavilo otvoren prostor za Vajta. Njegovih 28 trojki u poslednjih šest mečeva su najviše u istoriji plej-ofa za moćne Seltikse.

Kod Klivlenda, Mičel 33 poena, i on je u strašnom društvu, četvrti igrač u istoriji koji je bio na 30+ u uvodnih šest mečeva doigravanja. Džordžan je to napravio u tri sezone, uz njega pošlo je po jednom za rukom Kobiju i Viltu Čembrlenu.

I Oklahoma je bila ubedljiva protiv Dalasa na startu serije. Najbolji tim Zapada je po običaju predvodio Šaj Džildžes-Aleksander sa 29 poena, dodao je po devet asistencija i skokova. Čet Holmgren je takođe bio odličan 19 poena, sedam skokova i tri blokade, a u poslednjem periodu se razigrao i Džajlen Vilijams. Šaj je dobio Luku Dončića u direktnom duelu, Slovenac zaustavljen na 19 poena, napravio je pet grešaka. Lu Dort je najviše vremena proveo kao direktni čuvar zvezde Dalasa, ruki Kejson Valas i Holmgren su ga preuzimali unutra. Kod Dalasa je Kajri dao 20 poena, Gaford brojao do 16, uz 11 skokova i pet blokada. Mavsi su se početkom drugog dela spustili na jedan posed, ali su Ajseja Džo i Dort pogodili trojke, za tili čas je serijom domaćin otišao na +15, posle se nisu osvrtali.

Drugi meč je u petak, takođe u Oklahomi.

Rezultati:

Boston - Klivlend 120:95 (1:0)
Oklahoma - Dalas 117:95 (1:0)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke