Simon: ''Partizanu treba skinuti kapu, voleo bih takav klub i u Zagrebu''

Autor: Darko Mitrović
sreda 02.08.2023.
23:45
Izvor: Sportske.net

Bivši hrvatski reprezentativac prokomentarisao prošlu sezonu u kojoj je Partizan bio nadomak F4 Evrolige.

Epa/Jorge Zapata
Epa/Jorge Zapata

Povezane vesti

Krunoslav Simon je, posle velikih uspeha sa Efesom i dve osvojene titule u Evroligi, prošlog leta odlučio da se vrati u Hrvatsku, pa je minulu sezonu proveo u Cedeviti Junior, a narednu će u Samoboru, pre nego što okači patike o klin.

U susret novoj sezoni, Simon je dao opširan intervju za portal ''Crošarka'', gde je najviše govorio o aktuelnom stanju u hrvatskoj košarci i višedecenijskoj krizi kroz koju prolazi.

Ipak, nije moglo ni bez pitanja o Partizanu i Crvenoj zvezdi, odnosno sve moćnijim ekipama koje formiraju beogradski crno i crveno-beli. Iz njegovog odgovora, utisak je da ga je prošle sezone Partizan baš impresionirao.

''Ne bih se hteo praviti previše pametan, ali mislim da je tamo politika puno uključenija u sport i automatski  oni raspolažu s enormno velikim budžetima za naše pojmove.

Partizanu treba skinuti kapu, oni su ove sezone zaradili od prodaje karata četiri ili pet miliona evra.  

To su iznosi za košarku koji su nezamislivi, ne ozbiljni, nego nezamislivi. Do pre dve godine to je bila avangarda, nemoguće i ja skidam kapu na tome. Ja bih voleo imati takav klub u Zagrebu, voleo bih imati 20.000 navijača i Evroligu u Zagrebu, ne kažem sada na koji način to funkcioniše i 'je l' to pije vodu', kažem iz perspektive navijača'', kaže 38-godišnji Simon.

Prokomentarisao je i kritike sa kojima se Partizan suočavao prošle sezone zbog velikog broja stranaca u ekipi.

Ne bi mi bilo ključno da su mi domaći igrači na rosteru, kao navijač bih voleo, ali ne bi mi bilo ključno. Treba razumeti i Partizan jer pravi srpski igrač je verovatno duplo skuplji od Pantera i Lesora. Oni su biznismeni i nema tu emocije.

Danas sport nije emocija već biznis – ovaj košta dva miliona, ovaj tri i to je tako. Gde ima novca ima i interesa, pre dok nije bilo novca i interneta igralo se drukčije, ali to su neka romantična vremena. Svi krenemo igrati sport iz ljubavi prema sportu, ne zbog novca. Na kraju dana ti ljudi imaju svoje računice i znaju šta rade'', zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke