Simonović o Zvezdi: "Ništa strašno se ne dešava, šta bi bilo da smo omanuli na parketu?"

Autor: Nemanja Janošev
petak 01.07.2022.
13:25
Izvor: Sportske.net

"Čemu ovakva panika", pita se iskusni šuter.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da je situacija u klubu mirna uprkos odlasku Dejana Radonjića, ali i brojnih bitnih prvotimaca.

Ekipu su napustili Nejt Volters, Dejan Davidovac i Ostin Holins, momci koji su bili deo standardne petorke, a očekuje se da istim putem krene i Nikola Kalinić. Takođe, klub je trenutno bez trenera budući da je Dejan Radonjić potpisao za Panatinaikos.

Iskusni košarkaš crveno-belih, čija budućnost i dalje nije ozvaničena jer se spekuliše da neće više biti na parketu Marko Simonović gasi požar povodom aktuelnih dešavanja.

"Ne razumem zašto se podigla ovolika prašina, tolika da me je "sustigla“ i na odmoru. Ništa, ama baš ništa, strašno se ne dešava. Zašto se prebrojava koliko ih je otišlo, pa koliko je ostalo…Kada i gde to nisu odlazili igrači i treneri? To je sasvim normalno i uobičajeno. A u slučaju Zvezde, to je kao problem, pa nije. Kakve veze imaju odlasci, nebitan je broj, ako postoji klupska stabilnost, to je ključ. A da li je neko otišao ili ostao, irelevantno je, svi smo zamenjivi, posebno u sportu", rekao je Simonović za "Sport klub".

Bivši reprezentativac ne može da zamisli šta bi se dogodilo da Crvena zvezda nije osvojila triplu krunu u prošloj sezoni...

"Kada Barselona ili Real izgube neko finale, pa neće valjda da se ugase. Ne smem ni da pomislim šta bi pojedini radili da smo "omanuli“ na parketu. Da je po njima, nestali bi sa lica zemlje. Sve su to gluposti, jer ne žele da shvate ono što je "zvezdana“ baza. A kada to imate, nije tragično ni da ne osvojiš AdmiralBet ABA ligu. Jedan pehar, više ili manje, kakve to ima veze. Malo li je 20-ak trofeja za 11 godina… Zvezdu sigurno neće ugasiti pojedinačni odlasci, pa i veći deo ekipe. Nije u pitanju nikakva panika, ni potreba za vanrednim stanjem", istakao je Simonović.

U toku su kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo u košarci. Pogledajte ponudu na AdmiralBet! Na Španiju čak nema kvota protiv Severne Makedonije, ali uvek možete igrati poene. Na više je 1.88.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke