Simonović pred Budućnost - šta je bitno, a šta nevažno?

Autor: Aleksandar Golubović
subota 15.05.2021.
14:45
Izvor: Sportske.net

Fokus na meču, a ne minutaži.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Iskusni košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović naveo je pred duele finalne serije ABA lige protiv Budućnosti da vremena za kalkulacije i izgovore nema, već da bi trebalo sav fokus usmeriti na ono što sleduje već od sutra.

Zvezda će, kao i u prethodna dva finala, igrati protiv Budućnost, a pored trenera Dejana Radonjića, koji je potvrdio probleme sa Markom Jagodić-Kuridžom i Korijem Voldenom, pojavio se i Simonović.

"Stigli smo do finala, očekuje nas teška utakmica i serija protiv izuzetno dobre ekipe Budućnosti. Igraju odlično cele sezone, pobedili su nas dva puta. Želimo da odgovorimo na te njihove pobede i odigramo dobru seriju. Svi znamo koje su nam želje, neće nam biti lako da ih ostvarimo jer su oni odlični, ali daćemo sve od sebe da od prvog minuta igramo maksimalno angažovano kako bismo se na kraju serije ipak radovali", rekao je Simonović na konferenciji za novinare.

Apostrofirao je da je sve podređeno timu, pa i minutaža pojedinaca, uključujući i sebe.

"Trudiću se da dajem sve od sebe kako bi tim izgledao dobro. Mi se svi podređujemo timu da bismo napravili rezultat, a to je osvajanje ABA lige. To je cilj i razmišljamo samo tako. Da li ćemo da igramo minut ili više, to je nebitno", rekao je iskusni košarkaš.

Naglasio je da izgovora ne sme da bude i da je sav fokus već na prvom meču koji se igra u nedelju od 18:30 u Beogradu.

"Imamo manje vremena od njih da se spremimo, ali igrali smo utakmice. I oni moraju da se spreme za nas. Nema više izgovora, fokus je na prvoj sledećoj utakmici, pa na svakoj narednoj", rekao je Simonović.

Podsetimo, Zvezda će zbog prednosti domaćeg terena i drugi meč igrati kod kuće (planiran za utorak), a zatim se serija, koja se igra u tri dobijene, seli u Podgoricu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke