Simonoviću teško pao odlazak iz Zvezde, nada se novom pozivu...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.09.2024.
17:15
Izvor: Sportske.net, b92.net

Sve je počelo sa povredom u nezgodno vreme.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Tandem tadašnjih mladih centara Mege Filip Petrušev-Marko Simonovoić oduševljavao je košarkašku javnost u zemlji i regionu pre oko četiri godine i očekivalo se da će i jedan i drugi ubrzo napraviti velike karijere.

Simonović se posle Mege otisnuo u Ameriku, gde ga je 2020. izabrao Čikago Buls na NBA draftu, ali nije uspeo tamo da se nametne, pa se 2023. vratio u Srbiju, i to u evroligašku ekipu Crvene zvezde kao veliko pojačanje.

Međutim, ni u Zvezdi nije prošlo sve prema očekivanjima. Posle solidnog starta, usledila je povreda, uporedo s tim i promena trenera, kada je Duška Ivanovoća nasledio Janis Sferopulos i Simonović je pao u drugi plan, pa je ubrzo poslat na pozajmicu u turski Bešiktaš kod Dušana Alimpijevića.

Tamo je ponovo skrenuo pažnju na sebe, ali nedovoljno za povratak u Zvezdu, već se sa crveno-belima definitivno rastao i potpisao za Bahčešehir koji sa klupe vodi Dejan Radonjić.

O svemu ovome Simonović je govorio za B92.net i tom prilikom je otkrio da nije lako podneo odlazak iz Zvezde.

''Jeste mi teško pao odlazak iz Zvezde u neku ruku. Moja odluka je bila da idem i hteo sam da promenim sredinu zbog toga što sam želeo više da igram. Prijala mi je ta promena što je na kraju bilo očigledno. Imali smo stvarno dobru polusezonu u Bešiktašu. A taj sam početak u Zvezdi, pa onako… Na početku je bilo baš dobro, posle toga i ne baš, ali na kraju je usledila ta promena.

Uticala je na mene, zato što sam kod Duška Ivanovića dosta igrao i to je nekako funkcionisalo. Međutim, baš u tom periodu, kada je trener Sferopulos došao, ja sam se povredio. Kada sam se vratio, nisam baš ušao u neki pravi ritam, da kažem, možda koji je on očekivao u tom trenutku'', rekao je Simonović.

Zvezdi nije rekao zbogom, već se nada povratku među crveno-bele jednog dana i njenom novom pozivu.

''Prihvatio bih, stvarno. Navijam za Zvezdu od malena i baš mi je bilo drago što sam eto, da kažem, osetio taj deo atmosfere i sve ostalo. Tako da svakako – ako se ukaže opet prilika, rado bih prihvatio da se vratim u Crvenu zvezdu'', poručio je Simonović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke