Sjajan meč u Železniku, Ogast presudio ''Panterima''

Autor: Darko Mitrović
petak 22.04.2022.
23:00
Izvor: Sportske.net

Mnogo preokreta, velika borba, uzbudljiv finiš.

AdmiralBet ABA liga/FMP Meridian
AdmiralBet ABA liga/FMP Meridian

Povezane vesti

Iako su pozicije za plej-of već poznate i ovaj meč tu nije mogao ništa da promeni, FMP i Cedevita Olimpija su ljubiteljima košarke večeras pružili pravi užitak.

Bio je ovo još jedan zaostali meč 16. kola AdmiralBet ABA lige koji je trebalo zimus da bude odigran, ali je odložen zbog epidemije koronavirusa.

Na kraju, posle velike borbe u Železniku, Cedevita Olimpija je trijumfovala rezultatom 77:75, a čovek odluke bio je Zek Ogast koji je u penal-završnici četiri puta bio precizan i postavio je konačan rezultat na tri sekunde pre kraja. Bilo je vremena i da Nerandžić na drugoj strani šutira za tri poena i pobedu, ali je zamalo bio neprecizan.

Utakmicu su obeležili i preokreti, počev od prve četvrtine. Sredinom ovog dela igre FMP je vodio sa 19:9, ali je do kraja prvog kvartala Cedevita Olimpija okrenula na 24:23 u svoju korist.

U drugoj četvrtini gosti su stigli i do desetak poena prednosti, što su održavali i u najvećem delu treće četvrtine, ali početkom četvrte FMP pravi preokret i dolazi u vođstvo od 62:60.

Igrali su potom u serijama i jedni i drugi, pa je tako Cedevita Olimpija vodila sa 68:64, a FMP okrenuo na 72:68 u svoju korist. Potom serija gostiju od 5:0 i do kraja u penal-završnici Ogast je bio maksimalno koncentrisan, pa su gosti iz Ljubljane uspeli da do kraja zadrže minimalnu prednost.

Ogast je sa 15 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Blažič ga je pratio sa 13, a kod domaćih 23 poena Džonsa, dok je 20 upisao Tasić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke