Sjajna Atlanta, Bogdan trojkama dizao publiku na noge!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 30.05.2021.
21:33
Izvor: Sportske.net

Fantastična igra Atlante u drugom poluvremenu, na redu je prva ''meč lopta''.

Beta/Curtis Compton/Atlanta Journal-Constitution via AP
Beta/Curtis Compton/Atlanta Journal-Constitution via AP

Povezane vesti

Ekipa Atlanta Houksa sve je bliža plasmanu u polufinale plej-ofa Istočne konferencije.

Večeras su Houksi pred svojim navijačima briljirali u četvrtom meču protiv Njujork Niksa, trijumfovali rezultatom 113:96 i poveli sa 3:1 u pobedama.

Prva četvrtina donela je ravnopravnu borbu, Atlanta nikako nije mogla da uhvati ritam u šutu za tri poena, dok je na drugoj strani najviše problema domaćima pravio Derik Rouz.

Ali, početkom druge deonice usledile su tri vezane trojke za Atlantu za nepun minut, kanonadu je započeo Bogdanović, nastavio Galinari, a onda je pogodio i Herter za vođstvo Houksa od 34:30.

Atlanta je na poluvreme odnela četiri poena prednosti, bilo je 53:49 i tada je delovalo da nas očekuje veoma neizvesna završnica ove utakmice.

Međutim, Atlanta je zaigrala mnogo bolje, počela je da pogađa iz svih pozicija, predvođena raspoloženim Jangom, ali je i naš Bogdan Bogdanović podigao publiku na noge, sa još dve trojke pred kraj treće četvrtine, kada je domaći tim poveo sa 88:71.

Do kraja, Niksi nemoćni da uzvrate, Atlanta je bez problema zadržala ubedljivu prednost i uz dosta optimizma putuje u Njujork, gde će biti odigran peti meč.

Bogdanović je večeras pogađao samo trojke 4/9 za ukupno 12 poena, a tom učinku dodao je i osam skokova i šest asistencija. U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Tre Jang sa 27 poena i devet asistencija, Kolins je upisao 22, uz osam skokova, a Galinari 21 poen.

Kod Niksa na kraju najefikasniji Rendl sa 23 poena, devet skokova i sedam asistencija, Beret je upisao 21, a Rouz 18 poena.

*

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke