Sjajna Cibona nastavila niz, tri od tri za vrh tabele!

Autor: Darko Mitrović
petak 08.10.2021.
21:57
Izvor: Sportske.net

Mladi zagrebački tim blista na startu nove sezone AdmiralBet ABA lige.

Zadar/Zvonko Kucelin
Zadar/Zvonko Kucelin

Povezane vesti

U prvoj utakmici trećeg kola AdmiralBet ABA lige, Cibona je večeras kao gost savladala ekipu Zadra rezultatom 68:67.

Ciboni je ovo treća uzastopna pobeda u prva tri kola, prethodne dve je ostvarila protiv Mornara i Mege, dok je Zadar na startu pretrpeo tri poraza, pre večerašnjeg meča, gubio je i od Partizana i SC Derbija. Zato je domaćem timu večeras bio imperativ da dobije ovaj duel, dok je Cibona želela da nastavi sjajan niz, u čemu je na kraju i uspela.

Od samog starta utakmice vodila se uglavnom ravnopravna i rezultatski prilično zanimljiva borba. Tokom prve četvrtine Zadar je poveo sa 14:6, ali je Cibona početkom druge stigla do izjednačenja na 20:20. Do kraja poluvremena Zadrani su ponovo imali blagu prednost, a ona je posle 20 minuta igre bila minimalna - 35:34. Sličan razvoj događaja i u trećem kvartalu, ali kada se rezultat ''lomio'' u poslednjoj deonici, Cibona je zaigrala bolje i važnim poenima Gegića, trojkom Prkačina i pogocima Vildose sa linije penala napravila preokret za konačan trijumf.

Drežnjak je na dve sekunde pre kraja uspeo trojkom da vrati nadu Zadru, smanjio je na 68:67, ali trener Cibone Vladimir Jovanović je zatražio tajm-aut posle kog su Zagrepčani uspešno završili posao.

Prkačin i Rivers su bili najefikasniji u Ciboni sa po 12 poena, a Rivers je upisao i devet skokova i četiri ''rampe''. Gegić i Radovčić su upisali po 11, a Lovro Gnjidić je podbacio sa samo tri poena za oko 25 minuta u igri.

Kod Zadrana Uroš Luković najbolji sa 16 poena i sedam skokova.


*

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke