Sjajna noć za Bobija i Bjelicu, Pokuševski učestvovao u istorijskom blamu Oklahome! Jutini rekordi se nižu...

Autor: Boris Jovanović
nedelja 04.04.2021.
08:37
Izvor: Sportske.net

Naši imali baš dobre role u pobedama, Oklahoma pregažena u Oregonu! Juta sipala trojke...

AP Photo/Nick Wass
AP Photo/Nick Wass

Povezane vesti

Još bolja vest za Filadelfiju od toga da su se vratili na deobu prvog mesta sa Netsima je da se vratio Džoel Embid. Kamerunac je ponovo na parketu, propustio je 10 mečeva, navijači su ga dočekali povicima "MVP". Ubacio je 24 poena, imao osam skokova, ostatak je odradio sjajni Haris sa 32 poena, pa su Siksersi slavili protiv Minesote. Velika partija Taunsa je kao i obično ostala bez rezultata, 39 poena, 14 skokova i 5 asistencija, ali izgubiće još jednu godinu među "Vukovima". 

Dalas je dobio i četvrti meč na strani, 26 poena Dončića, kao i u Njujorku, odbrana je bila sjajna, spustili su Vašington na 87 poena, odličan je bio i Bobi Marjanović, njegov treći dabl-dabl u sezoni 15 poena, 12 skokova. Ovo je najmanji broj koševa Vizardsa u sezoni, Vestbruk je meč završio sa 26 poena i 14 skokova. Tim je očajno šutirao teško je bez Bredlija Bila, izgubili su 8 od 11 mečeva posle Ol-Star brejka. 

Niksi su rasturili Detroit, zaledili ih na -44, Rendl je ubacio 20 od ukupno 29 poena u prvoj četvrtini, i on i Redži Bulok su dali po četiri trojke, pa su Njujork nakon tri poraza u nizu, vratio na 50% uspešnosti. Ovo je najubedljivija pobeda Niksa u ovom veku, tačnije od 1996. kada su tukli tada novi tim, Toronto sa 46 poena razlike. 

Bam Adebajo je pogurao Majami sa 18 poena i 11 skokova, Dankan Robinson ubacio šest trojki, Klivlend je stara mušterija Hita, nisu dobili u gostima u Majamiju, sa ili protiv Lebrona, već 11 godina. Bjelica je ubacio 10 poena, imao 7 poena i 5 asistencija, dobiće više prostora nego u Kaliforniji.

Indijana je prekunula lošu seriju, u produžetku su dobili San Antonio, KarisLe Vert je ubacio 26 poena, pobeda je vrednija jer nije bilo Sabonisa, Brogdona i Lemba.

Juta ređa rekorde. Nova pobeda 22. u nizu kod kuće što je rekord franšize, deveta pobeda u seriji, u prvom poluvremenu dali su 18 trojki, najviše u NBA sezoni. Vodili su 78:40 na poluvremenu, pa jasno da Orlando nije imao nikakve šanse, oni su dali dve trojke iz 23 pokušaja. Malo opravdanje je što imaju više igrača na listi povređenih, devet, nego u timu (osam). Ali i da su svi bili u ekipi, takođe bi izgubili.

Još jedna ubedljiva pobeda, Portland je sa 48 razlike ispratio Oklahomu. Osam igrača je bilo dvocifreno, MekKolum je dao 20, Lilard 16, svi su dobili šansu, vodili su sa 52 razlike i ovo je najveća pobeda ikada za Blejzerse od kada su se preselili u "Moda Centar". Pokuševski loš kao i ostatak ekipe, 8 poena, 4 asistencije, imao je par blokada, ukradenu loptu, par skokova, ali je očajno šutirao. Njegov tim je napravio 22 greške pa je ovako ubedljiv poraz logičan.

Milvoki je bez Adetokumva tesno savladao Kingse, teret su poneli Bruk Lopez sa 26 poena, DiVinćenco je uz 12 koševa, imao 14 skokova i 7 asistencija. Posle poraza od Niksa, Seltiksa i Klipersa, Baksi su dobili tri meča u nizu. Inače Milvoki već pet godina u nizu čisti Sakramento, imaju 10 pobeda u seriji protiv tima iz Kalifornije. Bilo je napeto, ali je Pat Konauton sa par bacanja u finišu dotukao domaće.

Rezultati:

Vašington - Dalas 87:109
Detroit - Njujork 81:125
Majami - Klivlend 115:101
Filadelfija - Minesota 122:113
San Antonio - Indijana 133:139
Juta - Orlando 137:91
Portland - Oklahoma 133:85
Sakramento - Milvoki 128:129

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke