Sjajni plej otkrio: ''Partizan me dvaput zvao, Zvezda nikad! Imala je finansijskih problema''

Autor: Darko Mitrović
subota 10.02.2024.
15:30
Izvor: Sportske.net

Ipak, karijeru je izgradio u drugim klubovima.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Sećate se Miljana Pavkovića?

Sjajni plej je pažnju na sebe skrenuo krajem prošlog i početkom ovog veka kao talentovani košarkaš leskovačkog Zdravlja, gde je činio savršen tandem sa ''Žućom'' Mitićem.

Naravno, njegov talenat nije ostao neprimećen, pa ga je i Duško Vujošević želeo u Partizanu, ali do transfera među crno-bele nije došlo i Pavković je dalju karijeru gradio u Vojvodini, Budućnosti, Hemofarmu, kragujevačkom Radničkom, Igokei i pojedinim inostranim klubovima, poput Nimburka ili Lijetkabelisa.

Pavković se sada bavi trenerskim poslom, i aktuelni je šef struke slovenačkog Senčura, gde je i završio igračku karijeru.

Ovih dana je dao opširan intervju za podgoričke ''Vijesti'', gde je pored ostalog otkrio i kako su propale dve prilike da obuče dres Partizana.

''Bile su dve prilike da igram u Partizanu. Odmah posle Zdravlja je bila opcija da pređem kod njih. Međutim, tada je Dule Vujošević odlučio da je bolje da napravim manji korak, pa sam otišao u Vojvodinu, koja je bila dobar tim, borila se za titulu. Druga opcija je bila posle Hemofarma, ali nismo uspeli da se dogovorimo. 

Što se tiče Zvezde, nikada nisam imao njihovu ponudu. Ona je tada imala finansijskih problema, menjala timove i trenere. U tom trenutku je Hemofarm bio mnogo bolja opcija, sa većim ambicijama, igračima, koji su bili reprezentativci - Stefanom Markovićem, Milanom Mačvanom, Bobanom Marjanovićem... Bilo je realnije da odem u Hemofarm'', izjavio je Pavković.

Naravno, prati i aktuelna košarkaška dešavanja u Srbiji i regionu, Evroligi, a ono o čemu se sve više priča je ulazak Dubaija i u AdmiralBet ABA ligu, i u Evroligu.

''To ćemo tek da vidimo. Dubai prvi put dolazi na viši nivo. Ne može sve parama da se kupi. Mora neka organzicija da bude, da klub stane na noge, pa kasnije da se napravi nešto ozbiljnije. Dubai, ako uđe, ući će sa velikim finansijama. Od starta će biti u ozbiljnoj borbi, ali ne može da ugrozi Zvezdu i Partizan. Spominje se i Kluž, koji je u Rumuniji dugi niz godina prvak. Mislim da ako oni uđu, da će da budu konkurentni'', smatra Pavković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke