Skariolo izabrao, vraća se Lorenco Braun!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 06.06.2024.
15:30
Izvor: Sportske.net

Španija će, ako se plasira, biti pretežak rival svima na OI.

Beta/Markus Schreiber
Beta/Markus Schreiber

Povezane vesti

Selektor Španije Serđo Skariolo objavio je širi spisak košarkaša na koje računa za kvalifikacioni olimpijski turnir.

On je pozvao 22 igrača, nema Rikija Rubija, ali se zato u nacionalni tim vraća naturalizovani Amerikanac iz Makabija Lorenco Braun, koji je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje Evropskog prvenstva pre dve godine, a nije ga bilo na šampionatu sveta prošle godine.

"Riki nas je pitao da mu damo vreme da porazmisli o svemu. Potrebno mu je da donese neke odluke o svom životu i mi to maksimalno poštujemo", rekao je Skariolo.

Tu su i prekaljeni igrači Reala Serhio Ljulj i Rudi Fernandez, koji bi u Parizu, ukoliko se Španija plasira na OI, trebalo da se oproste od dresa sa državnim grbom.

Španci će biti domaćini kvalifikacionog turnira, koji se održava u Valensiji od 2. do 7. juna. 

Nalaze se u grupi sa Angolom i Libanom, dok su u drugoj grupi Finska, Poljska i Bahami. Samo pobednik turnira će izboriti plasman u Pariz.

Na spisku se nalaze:

Alberto Abalde (Real Madrid), Aleks Abrines (Barselona), Santi Aldama (Memfis), Dario Brizuela (Barselona), Lorenco Braun (Makabi), Alberto Diaz (Unikaha), Rudi Fernandez (Real Madrid), Serhi Garsija (Rio Breogan), Usman Garuba (Golden Stejt), Fran Guera (Tenerife), Huančo Ernangomez (Panatinaikos), Vili Ernangomez (Barselona), Ćabi Lopez (Valensija), Serhio Ljulj (Real Madrid), Huan Nunjez (Ulm), Džoel Para (Barselona), Haime Pradilja (Valensija), Đosep Puerto (Valensija), Migel Salvo (Gran Kanarija), Jankuba Sima (Unikaha), Edgar Visedo (Tenerife), Santi Justa (Saragosa).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke