Skaut Denver Nagetsa o Nikoli Topiću: "Svi pričaju o njemu sa uvažavanjem..."

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 21.03.2024.
10:00
Izvor: Sportske.net

Hoće li Topić od leta igrati u NBA ligi?

2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Skaut Denver Nagetsa Martinas Pocijus govorio je za "Sport Klub" o pojedinim karakteristikama košarkaša Crvene zvezde Nikoli Topiću.

Sprema se Nikola Topić za povratak u završnici sezone posle povrede kolena, a samim tim ga očekuju i potencijalne pripreme za ovogodišnji NBA draft. Potencijalne, jer nije još poznato hoće li izaći ove godine ili sledeće.

Amerikanci priželjkuju da to bude ove godine. Skaut i dopisnik "ESPN" Džonatan Givoni prati razvoj Nikole Topića čitave sezone, ali nije jedini. Pažnja na mladog srpskog reprezentativca usmerena je i od strane drugih skauta. Konkretno, dospela je i do "očiju" Denver Nagetsa iako ne postoje šanse da on tamo završi.

Martinas Pocijus radi sedam godina kao skaut aktuelnog NBA šampiona i imao je samo pozitivne reči na račun Nikole Topića.

"Da, mislim da hoće. Ne mogu previše da govorim o tome, ali jasno je da je on veoma dobar talenat, prema svemu što znam. Njegov mentalni pristup i karakter su odlični, a to je retko pronaći kod tako mladog igrača, deteta“, rekao je Pocijus za "Sport Klub" i dodao:

"Svi govore o njemu s velikim uvažavanjem. Voleo bih da se nije povredio, da smo ga više gledali na evroligaškom nivou, ali biće visoki pik ovde godine".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke