Skener - Huventud u Beogradu

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 02.11.2021.
09:41
Izvor: Sportske.net

Španci stižu na noge moćnom Partizanu...

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Već prva dva meča u Evrokupu su pokazala da je Huventud sa pravom jedan od favorita, ne tako eksponiran kao recimo Virtus, Valensija i naravno Partizan, ali Španci su veliki klub, imaju evropsku titulu, Evrokup, Kup Radivoja Koraća, domaće trofeje i bez obzira što su u Španiji i Evropi bez slavlja gotovo 15 godina, radi se o timu koji je pravi trejdmark u Kataloniji uz naravno Barselonu, uz jednu prednost, Badalona je u pravoj meri grad košarke. 

Prošle godine su završili kao sedmi u šampionatu, igrali su četvrtfinale u Evrokupu, u Beograd stižu pošto su isprašili Trento u Italiji, a onda i spustili Hamburg na 56 poena, isti onaj tim koji je na debiju ušao u pravi revolveraški obračun sa Partizanom. 

Na klupi je dobro poznato lice, Karles Duran, njegova treća sezona u četvrta sezona u Badaloni, u poslednjoj dekadi Katalonci su imali samo tri trenera, retko menjaju i insistiraju na kontinuitetu. 

Huventud ima širok roster, plus igrače koji su polivalentni, mogu da igraju na više pozicija. U klub se vratio iskusni Vives posle sedam godina u Valensiji, dok bekovsku liniju kompletiraju Pau Ribas koji je osvojio dva Evrokupa, sa Huventudom 2008. i Valensijom. Pet sezona je nastupao u Barseloni, vratio se prošle da završi karijeru kod kuće. Feran Basas je povređen, ali Duran ima talentovanog Žagarsa, minute ove sezone ima i Dominikanac Andrez Feliz koji je u mlađim kategorijama nastupao za Ameriku, a onda i Portoriko. Bio je na koledžu Ilinois. 

Svakako, Partizan će odahnuti jer nema povređenog Brendona Pola, pravog vagabunda koji se posle pet godina vratio u Badalonu, igrao je u Rusiji, Kini, za Efes, Olimpijakos, bio u Australiji i čak odigrao sezonu za San Antonio, igrao je desetak minuta. On je velika snaga Huventuda, i zbog iskustva i zbog ofanzivnog kvaliteta, ali se u Trentu povredio i biće odsutan u Beogradu.  

Pod košem, Ante Tomića nije potrebno predstavljati, Hrvat je u Kataloniji gotovo deset sezona, pre Barse je igrao za Real, prošle godine Dubrovčanin je stigao u Huventud. Jasno, sa 34 godine nije više ubitačan kao nekada, ali ne treba ga potcenjivati, radi se o igraču koji je godinama nosio Barsu u Evroligi. On se idealno dopunjuje da Brodžanskim Slovakom iz Amerike koji nije uspeo pre nekoliko godina da se izbori u Juti, od tada je u Španiji. Ovaj centar je veoma snažan, pod košem ga menja na poziciji četvorke Derek Vilis momak sa Kentakija koji je imao dobru sezonu u Brindiziju. Od centara dugi niz godina u klubu je Simon Brigander Šveđanin koga praktično posmatraju kao domaćeg igrača. 

Radi se o iskusnom timu, strašno su jaki na centarskim pozicijama, nisu neki šuteri, ali odbrana je bila gvozdena. Treba očekivati da se na isti način suprotstave Partizanu, prošle godine su dobili u Badaloni, izgubili u Beogradu, sada će biti na teškim iskušenjima jer se crno-beli ne mogu porediti sa onim iz prošle sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak