Slaba uteha Partizanu - Sudije navodno priznale tri greške?!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 29.01.2024.
19:30
Izvor: Sportske.net, sportklub.info

Partizan se tim povodom za sada nije oglašavao.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

I dok je Crvena zvezda dan posle derbija objavila trominutni video snimak spornih situacija sa sinoćnjeg derbija i ostavila javnosti da prosudi šta se tu sve dešavalo, iz Partizana još nema zvaničnih reakcija. 

Ali, večeras je ''Sportklub'' preneo svoja nezvanična saznanja da su sudije sinoćnjeg derbija (Saša Pukl, Uroš Obrknežević i Josip Radojković) navodno još tokom meča u razgovoru sa trenerom Obradovićem priznale svoje tri greške na štetu crno-belih.

''Konkretno, u pitanju su tri detalja: nepriznata trojka Džejmsa Nanelija zbog dosuđene tehničke greške Janisu Sferopulosu kod rezultata 70:54 na 27 sekundi pre kraja treće deonice, peti prekršaj Pi Džeju Doužeru u 24. minutu i, konačno, nedosuđen prekršaj nad Aleksom Avramovićem na 2:53 minuta pre kraja kod vođstva crveno-belih 81:73'', objavio je ''Sportklub'', a u prilogu je jedna od tih situacija - poništena Nanelijeva trojka.

Tu nije ispoštovano takozvano ''Atamanovo pravilo'', po kom ne bi trebalo da se prekida kontranapad zbog dosuđivanja tehničke greške treneru, a što je svojevremeno Ergin Ataman neretko koristio, izazivanjem tehničkih grešaka kako bi prekinuo protivničke kontre.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke