Slabiji rivali, veći problem - Igokea poražena u Zadru

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 03.11.2017.
22:06
Izvor: Sportske.net

Ekipa Dragana Bajića uspevala je da obori na pleća Budućnost i Cedevitu ali je posle gostovanja Zadru postalo jasno da ima problem da savlada slabije rivale.

aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kučelin
aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kučelin

Povezane vesti

Prvi meč sedmog kola regionalne košarkaške lige odigran je u dvorani "Krešimir Ćosić" u Zadru gde je istoimeni klub ugostio šampiona Bosne i Hercegovine.

Zadar je do druge pobede u sezoni stigao posle velike borbe rezultatom 82:76 (22:20, 18:22, 18:15, 24:19) prekinuvši tako niz od tri uzastopna poraza u regionalnom šampionatu.

Gosti iz Aleksandrovca umeli su ove sezone da savladaju ekipe kao što su Budućnost, Cedevita i FMP ali je posle duela sa Zadranima postalo jasno da sa manje kvalitetnim rivalima košarkaši Igokee imaju problema.

Sigurno je da će Dragan Bajić imati šta da zameri svojim igračima koji su posle potpune kontrole nad igrom i rezultatom u drugoj i trećoj četvrtini dozvolili sebi veliki pad u odlučujućem kvartalu.

Igokea je sredinom trećeg perioda imala deset poena prednosti (55:45), a onda je za 16 minuta primila 37 poena i dozvolila protivniku da reši meč u svoju korist.

Zadrane je do druge pobede u ABA ligi predvodio Luka Božić sa 19 poena, 10 skokova, 3 asistencije i jednom ukradenom loptom, a odličan je bio i Kristijan Krajina koji je ubacio 15 poena i zabeležio 8 skokova.

U timu Dragana Bajića četvorica su imali dvocifren poenterski učinak, a najistaknutiji je bio Jagodinac Đorđe Milošević sa 18 poena, 6 skokova, 5 asistencija i dve ukradene lopte.

Posle sedam odigranih utakmica Igokea ima skor 3-4, a Zadar 2-5. "Igose" u narednom kolu čeka još jedno gostovanje na Jadranu, ovoga puta ekipi Mornara u Baru, dok Zadar ide na megdan Ciboni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke