Slavlje Podgoričana i u Železniku, neka se spremi Partizan!

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.05.2022.
22:59
Izvor: Sportske.net

Dobili smo i drugi polufinalni par.

AdmiralBet ABA liga/FMP Meridian
AdmiralBet ABA liga/FMP Meridian

Povezane vesti

Posle Cedevita Olimpije koja je i drugi put bila bolja od Igokee, večeras je plasman u polufinale plej-ofa AdmiralBet ABA lige izborila i ekipa podgoričke Budućnosti koja je kao gost savladala FMP u Železniku sa 79:74.

Tim Aleksandra Džikića će se u polufinalu sastati sa Partizanom, a Cedevita Olimpija ide na Crvenu zvezdu.

Izvanredan početak FMP-a, ekspresno su stekli prednost od 7:0 i već u drugom minutu utakmice trener Budućnosti Aleksandar Džikić je bio primoran da zatraži tajm-aut. Ni to nije pomoglo Podgoričanima, pa su posle novih poena Simovića ''Panteri'' stigli i do 12:0 posle dva i po minuta igre.

Džastin Kobs je tek sa linije slobodnih bacanja prekinuo seriju ekipe iz Železnika, a prve poene iz igre za ekipu Budućnosti postigao je Sili, trojkom posle nepuna četiri minuta igre.

Međutim, sjajna energija u igri ekipe FMP-a brzo je splasnula, pa je Budućnost već do kraja prve četvrtine uspela da napravi preokret i povede sa 24:21, najviše zahvaljujući Kobsu, Micovu i Jagodić-Kuridži.

I drugu četvrtinu domaći tim započinje nešto bolje, ali je uspeo da zadrži blagu prednost koja je pred sam kraj poluvremena dostigla i osam poena razlike - 46:38.

Za promenu, treću četvrtinu je Budućnost bolje započela i serijom 6:0 stigla na samo dva poena zaostatka - 46:44. Ipak, ''Panteri'' su dugo odolevali, nisu prepuštali vođstvo svom rivalu, sve do samog finiša ove deonice kada je Kendrik Peri trojkom doveo Budućnost u vođstvo od 59:56.

Na ulasku u poslednjih deset minuta trojku pogađa i Danilo Nikolić, potom pogađa i slobodno bacanje, pa su Podgoričani stigli i do sedam poena prednosti - 63:56.

Nisu poklekli domaći ni tada, odmah su uzvratili serijom 7:0 zahvaljujući poenima Izundua i Tasića. Kako se meč bližio kraju, Kendrik Peri je imao sve značajniju ulogu u ekipi Budućnosti, postigao je još nekoliko važnih poena za vođstvo od 77:72, a FMP je do kraja uspeo samo da preko Stepanovića priđe na 77:74.

Džastin Kobs je sa 16 poena bio najefikasniji u ekipi Budućnosti, Micov je upisao 12, Jagodić-Kuridža 11, uz pet poena i četiri asistencije.

U FMP-u Danilo Tasić najraspoloženiji za igru sa 17 poena, devet skokova i četiri asistencije, a Radonjić je upisao 14 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke