Slom vodećih, "Ludi Srbin" pokvario žurku u zalivu!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 05.12.2021.
08:28
Izvor: Sportske.net

Porazi lidera na Istoku i Zapadu, šok za Voriorse!

AP Photo/Jeff Chiu
AP Photo/Jeff Chiu

Povezane vesti

Samo veče pošto su prekinuli strašni niz Sansa i preuzeli čelo tabele, Voriorsi su spušteni na zemlju. Kako rekosmo, žurku je pokvario San Antonio koji je predvođen Derikom Vajtom i Dežonteom Marejem uspeo da stigne do četvrte pobede u nizu. Održali su se u furioznom napadu domaćina, završili meč serijom 8:1. Vajt i Marej su kombinovičali 47 poena, Loni Voker i Keldon Džonson su imali sjajne role sa klupe. San Antonio je izgubio +18 u poslednjoj četvrtini, ali su ipak stigli do trijumfa. Kari je ubacio 27 poena za Voriorse. Nemanja Bjelica je za oko 13 minuta, dao 9 poena.

Dalas bez Luke Dončića nije uspeo puno da učini, izgubili su četvrti put ove sezone bez Slovenca u timu. Memfis je odneo pobedu iz Teksasa, Dezmond Bejn je imao veče karijere sa 29 poena. Zanimljivo Memfis ruši rekorde. Prvo su protiv Oklahome postali tim sa najubedljivijom pobedom u istoriji NBA, a sada su posle ovog trijufa postali i prva ekipa koja je četiri meča u nizu vodila od početka do kraja utakmice. Posao im je bio olakšan, ne samo zbog odsustva Dončića, već i Porzingisa. 

Marjanović je odigrao oko 11 minuta, par poena i sedam skokova. 

Seltiksi su pregazili Portland, u prvom poluvremenu su bili na +21, pogodili su 14 od 15 prvih šuteva. Tu spasa nema, Tejtum i Šroder su dali po 31 poen, Portland se vratio u utakmicu do poluvremena, spustili su se na -6, usledila je nova strašna serija, pa je u poslednjoj četvrtini bilo i +26 kada je meč bio rešen. Inače 145 poena koliko su postigli Seltiksi je najviše što je gostujući tim (raćunajući regularnih 48 minuta) postigao protiv Portlanda.

I na Istoku je pao vodeći tim, Čikago je srušio Netse, LaVin je ubacio 31, DeRozan 29, od toga 13 u poslednjoj četvrtini. Bulsi su sa dvocifrenog minusa u drugom poluvremenu stigli do pobede. Vućević je dodao 11 poena, na drugoj strani Durant 28, zanimljivo da je Čikago dobio seriju sa Bruklinom, a da su pre ove sezone izgubili osam od devet poslednjih gostovanja Netsima. 

Pat Konaton je bio junak pobede Milvokija protiv oslabljenog Hita, ali Majami nema izgovori i Baksi su bili bez Janisa. Šampion je razbio nedoraslog rivala, Konaton je ubacio sedam trojki, izjednačio rekord karijere se 23 poena, Midlton vodio tim sa 22 poena, 9 asistencija i 6 skokova. Sve je bilo poznato mnogo ranije, Baksi su bili na +29 posle tri četvrtine. 

Drugi put u četiri dana Kingsi su tukli Kliperse, Terens Dejvis je bio ključ, 23 od 28 poena su postigli u nastavku. D'Aron Foks je vodio tim sa 17 poena, 7 skokova i 5 asistencija, na drugoj strani umorni Pol Džordž 15 poena i 9 asistencija, ali uz loš šut. Ovo je bila treća utakmica Klipsa u četiri dana.

U matine terminu, Nikola Jokić je rasturio Nikse u hramu košarke MSG,ovo je izveštaj sa tog meča.

Rezultati:

Njujork - Denver 99:113

Bruklin - Čikago 107:111

Milvoki - Majami 124:102

Dalas - Memfis 90:97

Golden Stejt - San Antonio 107:112

Portland - Boston 117:145

Sakramento - Los Anđeles Klipers 104:99

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke