Složio se i Pop, nema leka za MVP Jokića, nova božanska partija Srbina!

Autor: Boris Jovanović
subota 23.10.2021.
08:14
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić ključ u pobedi Denvera 102:96 protiv Sparsa

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Oba tima igrala su loše, ali je MVP bio prevaga. Već u prve dve utakmice nove sezone Nikola Jokić je pokazao da zaslužue priznanje. Nakon 27 poena i 13 skokova u Arizoni na otvaranju šampionata, Denver je na krilima Jokića savladao i San Antonio na premijeri u Denveru. 

Čudesna noć Srbina je zaokružena na 32 poena, 16 skokova 7 asistencija, imao je šest grešaka, ali su se dvoranom u Koloradu prolomile ovacije kada je pogodio za 100:93 iz gotovo nemoguće pozicije i praktično prelomio utakmicu.

"Nestvaran je, dosta stvari koje čini ne možete da ispratite, taj korak unazad pri šutu, ne možete da čuvate", rekao je DžMišal Grin.

"Spektakularno, potpuno drugi nivo igrača, može da šutne, doda, da čita stvari, kao da imate Lari Birda, samo višeg, neverovatno", zaključio je Greg Popovoić.

Keldon Džonson je ubacio 27 poena za Sparse koji su u tranziciji, ali su se dobro držali, vratili se na poen razlike, 83:82, ali je onda Jokić opet ubacio u brzinu.

Dosta se priča o tome da je spor.

"Jesam, razmišljam jer sam spor, ali meni to odgovara, ja sam zadovoljan tom brzinom. Vidite kako liga napreduje, ima mnogo brzih momaka, odličnih skakača, svi su tako jaki", rekao je Jokić nakon meča. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke