''Slučaj Kalinić'' - Imamo rasplet!

Autor: Darko Mitrović
subota 09.07.2022.
12:46
Izvor: Sportske.net

Izgleda da je sada sve jasno.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Iako je postojala velika želja navijača Crvene zvezde da posle povratka Nemanje Nedovića u ekipi ostane i Nikola Kalinić, to se po svemu sudeći neće dogoditi.

Pokušavala je i uprava kluba da ga zadrži, ali su u konkurenciji bili i Valensija i Barselona, pa čak i italijanski Virtus.

U ponoć je istekao rok da Valensija izjednači Barseloninu ponudu za Kalinića, s obzirom da ima pravo preče kupovine u Španiji, s obzirom da je Kalinić već igrao u njenim redovima.

Istovremeno je pokušavala i Crvena zvezda da parira Barseloni sa ponudom, ali izgleda da u tome nije uspela ni Zvezda, a ni Valensija jer je Barselona oko podneva na svom klupskom sajtu zvanično potvrdila kako sada stoje stvari.

''Barselona i Valensija Basket postigli su dogovor o prenosu prava na Nikolu Kalinića.

Klub stiče sportska prava na srpskog igrača u Endesa ligi u slučaju da se vrati u ACB takmičenja'', navodi se u kratkom saopštenju na zvaničnom klupskom sajtu.

Španski mediji prenose da je Kaliniću ponuđen dvogodišnji ugovor i da će se sve vrlo brzo ozvaničiti. Takođe, Barselona je navodno izdvojila 500.000 evra da preuzme prava na Kalinića i sada je teško očekivati da će posle tako velikog ulaganja dozvoliti da ga bilo ko drugi angažuje.

Podsetimo, kvota u AdmiralBet-u da Barselona osvaja Evroligu sledeće sezone iznosi 4.70 u ovom trenutku i treći je favorit iza Efesa i Reala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke