Slukas "odjavio" Spanulisa - "Nije moralno"

Autor: Mladen Heleta
utorak 09.07.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

Neće ga biti na Olimpijskim igrama.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Košarkaš Panatinaikosa Kostas Slukas neće biti deo reprezentacije Grčke na predstojećim Olimpijskim igrama.

MVP fajnal-fora Evrolige je u razgovoru za portal "SDNA" rekao da je doneo odluku da ne krene put Lila sa nacionalnim timom.

"To za mene nije moralno ispravno. Jednostavno nije u redu. Ja da se odmaram i kupam, a neko da se znoji kako bi postigao nešto za nacionalni tim. Da li ću se priključiti nakon što su oni prebrodili sve te probleme? Selektor me pitao da li želim da razgovaramo o tome. Rekao sam mu kako ne postoji šansa da se nađem na Olimpijskim igrama, a da nisam igrao u kvalifikacijama", rekao je Slukas.

On zbog povrede nije bio deo ekipe Vasilisa Spanulisa tokom kvalifikacionog turnira u Pireju, koji su Grci osvojili u nedelju uveče pobedom nad Hrvatskom, pa su tako obezbedili plasman na OI.

"Nikada ne razmišljam tako i nikada to ne bih uradio. Olimpijske igre su bile san, Janis Adetokumbo je bio u suzama… Ježim se dok ovo govorim. On, koji je osvojio sve što se osvojiti može, najveći na svetu…Cena je previsoka. Neću moći da živim za te momente, naravno da je to tužno za mene", kazao je Slukas.

Podesetimo, Slukas je pre tačno godinu dana prešao u Panatinaikos iz Olimpijakosa i tako izazvao pravu "buru" u Grčkoj. 

Sa "zelenima" je osvojio Evroligu i šampionat Grčke, a tokom finalne serije u domaćem prvenstvu protiv Olimpijakosa je imao nekoliko ozbiljnih verbalnih duela sa saigračima iz reprezentacije koji nose crveno-beli dres, pa mnogi misle da je i to možda razlog za njegovu odluku da ne igra za reprezentaciju.

Grčka će na OI igrati u grupi A, sa Kanadom, Australijom i Španijom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke