Slukas propušta kvalifikacije za OI - povreda ili ljutnja?

Autor: Filip Rodic
petak 21.06.2024.
14:00
Izvor: Sportske.net

Ispao bi problem?

twitter
twitter

Povezane vesti

Četvorostruki prvak Evrolige i aktivna legenda grčke, pa i evropske, košarke Kostas Slukas neće biti deo sastava "Helena" za olimpijski kvalifikacioni turnir u Pireju.

Prema zvaničnim rečima saveza Grčke, radi se o povredi lista, nedovoljno zalečenoj, koja će skloniti van nacionalnog tima drugo leta zaredom. Slukas je od 2006. u sistemu nacionalnih selekcija, da li kroz mlađe ili seniorske sastave i zaista je retkost ne videti ga u plavo-belom dresu.

Burna i trofejna sezona je iza njega. Nosio je Panatinaikos do povratka na evropski tron, pa su zatim došli do titule u Grčkoj, preokretom sa 0-2 ka 3-2 protiv Olimpijakosa. Nije moglo da prođe bez bure i haosa po starom grčkom običaju, pa je i "preletač" iz Pireja u "Oaku" bio meta provokacija i uvreda tokom te serije.

Ukoliko se uzme u obzir njegova izjava posle utakmice finalne serije, između redova može da se nasluti problem u nastajanju u slučaju njegovog dolaska na okupljanje reprezentacije.

"Veoma sam zabrinut, posebno zbog ponašanja igrača koji će mi biti saigrači u reprezentaciji. Nikada ne bih napao saigrača iz reprezentacije. Ne brine me Isaija Kanaan, ne takmičim se s njim. Zabrinulo me je ponašanje ljudi sa kojima ću danima provoditi u reprezentaciji. Bio sam laka meta navijača Olimpijakosa, ali izvinjenja su stigla u privatnim porukama. Još ih imam. Ja sam čist, nikoga ne provociram, a možda i imam svoj ego ali nikoga ne vređam i ne ponižavam. Ne treba mi nikakva izvinjenja. Ne treba mi ništa“, rekao je Kostas Sloukas i nastavio:

"Reprezentacija nije pitanje za mene, igram za reprezentaciju od svoje 11. godine. Otac me je kao dečaka vodio na utakmice i uvek sam nosio dres reprezentacije. Razumem šta to znači i koliko ljudima znači i zato sam tužan zbog svega što se desilo u finalu. Najvažnije mi je da se borim za Grčku, ali sam veoma razočaran", rekao je Slukas, a realnost je drugačija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke