Smailagić više naučio o košarci u Partizanu nego u NBA, šta crno-beli moraju bolje?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 26.10.2021.
16:25
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv intervju o prilagođavanju rada sa Željkom Obradovićem, učenju o životu u NBA ligi...

KK Partizan NIS/Dragana Stjepanović
KK Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Košarkaš Partizana Alen Smailagić bio je gost "Jurohupsa" za koji je govorio o svojoj dosadašnjoj karijeri koja ga je preko NBA lige i Golden Stejt Voriorsa dovela do crno-belog dresa.

Zanimljiv put imao je ovaj krilni centar koji je 2018. godine postao najmlađi igrač u istoriji NBA Dži-lige nakon što je iz Saut Bej Lejkersa trejdovan u filijalu Golden Stejta - Santa Kruz Voriorse.

Ubrzo je usledio i debi za prvi tim, gde je povremeno dobijao šansu od strane Stiva Kera, ali nije uspeo da se nametne i ovog leta je odlučio da je za njegovu karijeru najbolji povratak u Srbiju. Prihvatio je poziv Partizana i Željka Obradovića, za kojeg je rekao da je najbolji trener sa kojim je do sada radio.

"Za sada sve ide odlično. Trener Obradović je najbolji strateg sa kojim sam ikada radio. Kada bih pogrešio, uvek mi je ukazivao na greške. Mnogo sam naučio od njega u poslednja tri meseca. Za samo taj period, naučio sam više o košarci nego do tada. Lakše je, svi pričamo istim jezikom, on odlično razume nas igrače, a mi razumemo šta on očekuje", kazao je Smailagić.

Potom je opisao kakvo je bilo vreme provedeno u Sjedinjenim Američkim Državama, sam, daleko od porodice, u potpuno novoj sredini.

"Nisam tamo mnogo naučio o košarci, ali sam naučio mnogo o profesionalizmu. Naučio sam kako bih trebalo da se ponašam, kako da se ponašam prema drugim ljudima, kako i šta da govorim. Veoma je značajan taj period za mene i veoma mi je pomogao u karijeri. Ipak, kada je o košarci reč, više učim od Obradovića", istakao je Smailagić.

Prema brojnim specijalizovanim medijima, Partizan je među najvećim favoritima za osvajanje Evrokupa.

"Još je rano govoriti... Ne osećam pritisak. Moramo još mnogo da sazrevamo kao tim. Da više vremena provodimo zajedno i da se bolje upoznamo. Potrebno je da steknemo bolju hemiju. Po prvi put smo se upoznali pre nekoliko meseci. Tako da, trebalo bi nam još malo vremena da se naviknemo jedni na druge".

Partizan je sklopio veoma mlad tim koji za sada nije osetio ukus poraza u takmičarskim utakmicama, iako je na pripremama to delovalo dosta slabije.

"Sve bude lakše kada se prilagodite Obradovićevom sistemu. Mlada smo ekipa, prosek tima je 23 godine i nemamo starijeg igrača. Svi u timu kreću od "nule" i niko od nas nije imao učitelja kakav je Obradović", pun je hvalospeva Smailagić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke