Smajli progovorio o povredi, Avramović izneo ceo plan za Igokeu

Autor: Sportske Net
sreda 01.12.2021.
17:55
Izvor: Sportske.net

Umor je stigao reprezentativce Srbije i igrače Partizana, ali nadaju se najboljem ishodu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana danas su se ponovo okupili posle kratke pauze pripremajući se za naredne izazove pre svega u AdmiralBet ABA ligi. 

Za klupsku televiziju govorili su i reprezentativci Srbije Aleksa Avramović i Alen Smailagić, koji su predstavljali Srbiju prethodne nedelje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Bek crno-belih osvrnuo se na učinak Srbije u ovom prozoru, odnosno pobedu nad Letonijom i poraz od selekcije Belgije. 

"Svakako mislim da smo osigrali dve dobra utakmice, sem tih poslednjih pet minuta protiv Belgije gde smo prosuli svu predsnot koju smo imali i izgubili utakmicu na jedan baš glup način. Generalno sam zadovoljan utkamicama protiv Belgije i Letonije. Protiv Letonije smo pokazali karakter, vratili smo se iz velikog minusa i pobedili. Protiv Belgije, kako su se ona svetla ugasila, tako se ugasila i naša igra, iskreno vam kažem, to nas je možda malo poremetilo. Morali smo pametnije da privedemo utakmicu kraju", kazao je on, pa se osvrnuo na ono što ga očekuje sa crno-belima, a to je prvo duel u Laktašima.

"Sada imamo klupske obaveze, utakmicu protiv Igokee. Malo smo umorni i to se vidi, nadam se ćemo za ova dva dana obnoviti našu energiju i otići potpuno spremni tamo. Oni su tvrda ekipa, igraju tvrđu odbranu. Znamo koji su njhovi najbolji igrači, koje su im karakteristike. Protiv Zvezde su ušli jako u taj meč i kontrolisali ga od početka do kraja. Moramo da budemo spremni da od početka zaigramo našu tvrdu odbranu, koja nas karakteriše svih ovih kola, i da u napada napravi taj 'step ap', da pogađamo otvorene šuteve i da imamo veću preciznost", završio je Avramović.

Alen Smailagić je na meču sa Letonijom izvrnuo zglob i zbog toga propustio meč sa Belgijom, ali kako kaže oporavio se. 

"Noga je super, spreman sam za sledeću utakmicu. Dan ije bilo povrede isgurno bih išao u Belgiju da pomognem ekipi, ali na sledećem prozoru ćemo pokazati da smo mi Srbija i da smo najbolji", rekao je Smailagić i dodao:

"Spremni smo i imamo još dva dana da odemo tamo i pokažemo šta smo naučili", jasan je bio na kraju. 

Ekipa Željka Obradovića gostuje Igokei u subotu, 4. decembra, od 19 sati, u okviru 10. kola AdmiralBet ABA lige. 


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke