Smene i ostavke u Hrvatskoj i Crnoj Gori, a u Srbiji ''zid ćutanja'' najodgovornijih

Autor: Darko Mitrović
utorak 13.09.2022.
20:36
Izvor: Sportske.net, Vijesti

Komšije ekspresno reagovale po povratku sa Evrobasketa.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Osmina finala bila je krajnji domet na Evrobasketu za ekipe sa prostora nekadašnje Jugoslavije, izuzev selekcije Slovenije. Eliminisane su i Srbija, i Hrvatska, i Crna Gora, a BiH je zaustavljena još u grupnoj fazi, iako je tamo ostavila vrlo dobar utisak.

Naravno, najveće iznenađenje je rana eliminacija reprezentacije Srbije koja je preksinoć u Berlinu poražena od Italije sa 94:86.

I dok iz našeg Košarkaškog saveza nema nikakvih reakcija posle tog bolnog poraza, selektor Pešić se nije ni vratio sa ekipom u Beograd, u Hrvatskoj i Crnoj Gori već ima i smena i ostavki posle poraza u osmini finala Evrovbasketa.

U Hrvatskoj je selektor Damir Mulaomerović najavio svoj odlazak, a prvi čovek KSH Stojko Vranković je već podneo ostavku.

Promena ima i u Crnoj Gori. ''Vijesti'' večeras prenose da je dosadašnji tim-menadžer crnogorskog nacionalnog tima Goran Jeretin neočekivano smenjen sa te funkcije na koju je postavljen krajem novembra prošle godine.

Istovremeno, isti izvor navodi i da je dosadašnji sportski direktor reprezentacije Crne Gore Filip Patković podneo ostavku na tu funkciju, ali da je svoj odlazak najavio još pre Evrobasketa.

Za 22. septembar je zakazana sednica Upravnog odbora KSCG na kojoj će biti konstatovane ove promene i eventualno izabrani novi ljudi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke