Smit istakao sve prednosti Partizana pred Olimpijakos

Autor: Sportske Net
četvrtak 28.03.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Ostala su još tri kola do kraja regularnog dela EL.

David Damnjanovic/STARSPORT
David Damnjanovic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Šartizana večeras od 20.30 časova dočekuju Olimpijakos u 32. kolu Evrolige. Košarkaš crno-belih Džejlin Smit u razgovoru za "Sport klub" istakao je prednosti njegovog tima u odnosu na grčku ekipu. 

"Sada imamo tri utakmice koje moramo da dobijemo, tako da je nama isto kao da je počeo plej-of. Moramo da se mentalno pripremimo za duel sa Olimpijakosom. Publika će biti veliki faktor na ovom duelu i moramo da igramo sa mnogo energije i ne dozvolimo im da se osećaju lagodno u napadu. Kada postave napade, onda mogu da budu opasni, ali kada ih pritisnete mogu da se pomuče. Mislim da su jedan od timova koji igra najsporijim tempom u Evroligi, ali naša prednost je to što možemo dobro da trčimo protiv njih. U poslednjih par meseci ubrzavamo igru. Ako postignemo lake poene u tranziciji, to nam daje prednost“, izjavio je Smit.

Smit je poslednje minute u Evroligi odigrao drugog februara u Bolonji, protiv bivšeg kluba Virtusa. 

"Možda i jesmo umorni od teškog rasporeda, ali znamo u kakvoj smo poziciji na tabeli i to nam je dodatna motivacija da budemo energični. Pratimo i druge utakmice i razmišljamo o potencijalnim protivnicima, ali trka je ‘gusta’ i videćemo kako će sve proći“, rekao je Smit.

Ne računajući večerašnje, ostala su još dva kola do kraja regularnog dela sezone. Partizan gostuje Albi i dočekuje Valensiju, a pre putovanja u Berlin Partizan očekuje veoma derbi u AdmiralBet ABA ligi protiv Budućnosti u Podgorici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke