Smit pred Makabi: "Na sve ili ništa, kao da je poslednja"

Autor: Filip Rodic
petak 12.01.2024.
12:45
Izvor: Sportske.net

Utakmica najvišeg značaja, a tek je 21. kolo.

David Damnjanovic/STARSPORT
David Damnjanovic/STARSPORT

Povezane vesti

Novi igrač Partizana Džejlin Smit se brzo adaptira na ekipu i trudi se da iz meča u meč bude od što veće koristi, iako još nije potpuno ušao u sistem.

Momenat u kom je došao je vrlo delikatan. Partizan je u padu forme, a sledi susret sa Makabijem u Beogradu.

"Nibo, Kolson, Boldvin, Braun… Inače mislim da je njihova spoljna linija jedna od najboljih u Evroligi. Pred nama je novi težak zadatak. Ali tako je u Evroligi, jedna za drugom dolaze teške utakmice. Nema odmora", rekao je Smit za "Sportski žurnal".

Pouzdani igrač uloge naglašava značaj odbrane.

"Naša odbrana nije bila dobra u poslednjoj četvrtini protiv Fenerbaheča. Ovo će biti i novi test za nas, da donesemo energiju i više agresivnosti u odbrani protiv bekova koje imaju", ističe momak sa hrvatskim pasošem.

Smit je dobro upoznat sa stanjem na tabeli.

"Gledam da vidim gde smo, ko je ispred nas. Znam da od četvrtog do 11. mesta ekipe dele dve pobede. Više ne smemo da gubimo, moramo da igramo svaku utakmicu kao da je poslednja, da uradimo što je do nas", kaže Amerikanac.

Posebno jer jedna pobeda može da bude odlučujuća...

"Ukoliko uspemo da slavimo protiv Makabija, bićemo u dosta dobroj poziciji. Kao što Evroliga kaže – svaka utakmica je važna. Ovu protiv Makabija moramo da odigramo na sve ili ništa", jasan je Smit. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke