Šokantan kraj poluvremena za Partizan, Zvezda ubedljivo vodi! Šta kažu navijači? (TVITOVI)

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.11.2020.
21:55
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo prvo poluvreme, preokreti, prava uzbuđenja tek očekujemo u nastavku.

Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©
Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme derbija osmog kola ABA lige, Partizan - Crvena zvezda 40:50 u Hali sportova ''Ranko Žeravica'' na Novom Beogradu.

Zvezda je bolje započela ovaj meč, a to se pogotovo odnosi na Marka Jagodić-Kuridžu, Branka Lazića i Džonija O'Brajanta, koji su serijom trojki, uz iznuđene prekršaje košarkaša Partizana najviše doprineli početnoj prednosti od 16:5. Nešto kasnije je i Ročesti pogodio van linije 6.75m i ekipa Saše Obradovića povela je sa 19:7.

Partizanu za to vreme nije išao šut sa distance, ali ono gde su crno-beli bili bolji je skok u napadu, pa su zahvaljujući tom segmentu polako počeli da smanjuju razliku.

Uz to, kako je meč odmicao, sve veću ulogu imao je Vil Mozli, koji je u svom stilu uneo veliku energiju u igru Partizana pod košem, kako u napadu, tako i u odbrani, pa je već do kraja prve deonice Partizan prišao na 22:19.

Crno-beli su igrali sve bolje, pa je poenima Gordića prvi put poveo (posle startnih 2:0), a odmah zatim Mozli je svojim poenima povisio na 29:26 u korist Partizana.

Lojd i Hol su potom preuzeli glavne uloge u Zvezdi, nisu dozvolili crno-belima da se odlepe, a poenima Davidovca Zvezda je povela sa 39:36 na dva i po minuta pre kraja poluvremena.

Očajno je Partizan završio prvo poluvreme, dozvolio je dve brze trojke Zvezdi u poslednjih dvadesetak sekundi, preko Ročestija i Voldena, pa je prednost crveno-belih dvocifrena.

Međutim, veliki problem za Partizan je četvrti prekršaj Nemanje Dangubića u završnici druge četvrtine, crno-belima u nastavku neće biti lako da nadomeste njegovu minutažu, pogotovo kada je odbrana u pitanju. Na drugoj strani, Hol se požalio na povredu.

Kori Volden je sa 10 poena najefikasniji u Zvezdi, prate ga Lazić i Ročesti sa po šest, O'Brajant, Jagodić-Kuridža i Hol sa po pet poena.

U Partizanu Rašon Tomas i Vil Mozli imaju po devet poena, Zagorac ih prati sa sedam, podbacio je Miler-Mekintajer - bez poena posle prvog poluvremena.

Zvezda je trojke šutirala 8/16 u prvom poluvremenu, Partizan 1/13...

Na kraju pogledajte neke od utisaka navijača Partizana i Crvene zvezde tokom prvih 20 minuta meča, kada već ne mogu da budu na tribinama uz svoje timove.
-
Baner
-


- - - -

-
- - - - -

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Petar Petar
Monday, 23.11.2020
23:07

Kao prvo, uopste u prvoj nije bio problem u Zvezdinim izmenama kako vide njihovi navijaci, vec je problem za njih nastao kad je nas trener promenio Milera, jankovica i Dangubica. To je prvo zapazanje jer kad su se oni vratili na teren ponovo je nastupio raspad sistema za nas. Dalje, Pejdz bolje da ostao da leci nos nego sto se pojavio na ovoj utakmici. Bukvalno mu je svaki kontakt s loptom bio katastrofa i ceo raspad nase igre je krenuo od situacije kad vodimo sa tri razlike i imamo 5 na 3 kad se onaj njihov povredio i on covek napravi korake u situaciji kad moze da sutne, da bira kome ce loptu da spusti, da ne poverujes. Da ne pricamo da je omasio sve suteve i da je podelio par onih njegoviuh asistencija kad loptom pokusava da ubije naseg igraca, ili da mu polomi nogu loptom. Nece, jednostavno ne mozes igrati protiv ozbiljne ekipe bez suta (jer mi smo od prvih deset sto smo promasili devert puta imali sut da nema nikog od njih na dva metra od naseg igraca - znaci takve situacije moras da resis najmanje sa 40% suta za tri), bez bar prosecnog pleja (a mislim da je svaki na svetu prosecan osim ovog CMM-a) i naravno bez centra jos jednog, a ne sa "mrtvom masom" Jankovicem da pokusavas da nadigras one zveri koje ima Zvezda u ekipi. Znam da smo slabiji trenutno, znam da cemo izgubiti, ali neke stvari su nedopustive.

avatar
Dr fudbala Miloje
Tuesday, 24.11.2020
09:02

Недостајао вам је Даниловић да на полувремену ускочи код судија и да их мало премлати.

avatar
Realni Arthur
Monday, 23.11.2020
23:05

Vidi se ocigledno razlika u kvalitetu, ja licno postujem Partizna i uvek sam ga postovao gde god bio na tabeli, ali zaista imam utisak da ova ekipe nema duse, ne znam sta fali, ali zaista nesto fali. Sto se tice Zvezde, gledam kako igraju, na pola snage ako uporedimo sa igracima Partizana i eto vodimo 3, pa 5, pa 7 i posle one uspavanke Gorde (koji me uvek zivcirao sa to lezernoscu) Volden pogadja za tri. Pa evo na poluvremenu pisem, i ja cu sad da vam kazem da to je to sto se tice vecerasnjeg derbija, jer nemaju energije ni jedni ni druge da ratuju do kraja, a posebno Partizan sa kratkom klupom, bez Jaramaza, Mike, i ovog Pejdza koji igra ali povredjen. Ja ne mogu da verujem da Partizanu bas lose ide sut i ne samo veceras, vec i zadnjih tri tekme isto, da nije bilo Pejdza nista. Pa srecno mojoj Zvezdi veceras do pobede, a Partizanu zelim sve ekipe u ABA da dobije osim nas, pa da se nadjemo u finalu. Srecno!

avatar
Dr fudbala Miloje
Tuesday, 24.11.2020
09:03

А да ли поштујеш вулету, панту и њихове кази навијаче.

avatar
Realni Arthur
Tuesday, 24.11.2020
22:06

Prijatelju, moja ljubav prema Zvezdi nema granice, ali veruj mi nikada nisam mrzeo Partizan, naprotiv postovao sam ih. Bilo je tih momenata kad su mi bas zgadili, sve one provokacije Vujosevica, izzivljavanja dok smo u itmu imali samo nasu decu, bez para, bez kadara, bez svetla na kraju tunela, znaci cak ni tad nisam mrzeo Partizan kao klub, naravno da nisam podnosio pojedince. Obrati paznju, kad god igraju oni protiv nas oni hocu da se ubiju, znaci riknu od muke, a zadnje vreme bas im se cesto desava da dozive poraze. Jedna cinjenica je mnogo bitna, mi njih ne mrzimo, a oni nas mrze, a ovoga nije bilo pre Vujoseviceve ere, veruj mi, e on zajedno sa par njih sejao je mrznju prema Zvrzdi i kod igraca i kod navijaca. Pa cak i pokojni Misa Tumbas je bio unutra svlacionice Zvezde posle tekme sa Bajernom plufinale Kupa Sampiona. i slavi sa igracima, i cestita njima, zato kazem mrznju, nepodnosljivost prema Zvezdi je stvorio i odrzavao Vujosevic, a ovi kvazi okoreli Partizanovci koji su dosli posle njega samo pokusavaju da odrze to ali bez uspeha. Nadam se da jos par godine videcete, ovo sejano zlo mrznje ce da se iskoreni, i da cu da dozivim jos jednom da gledamo derbi zajedno ili plati taj ko izgubi. eto, izvini mozda sam duzio ali to je moj stav sto se tice odnosa i postovanja prema Partizanu a i drugim klubovima! Pozdrav