Šokantan poraz odličnog Partizana!

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.10.2014.
20:09
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije pretrpeo i treći poraz u Evrokupu, iako je protiv Hapoela imao vođstvo u većem delu meča. Domaći postigli koš odluke u poslednjopj sekundi...

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Partizana prikazali u večeras najbolju partiju od početka sezone, ali nisu uspeli da je krunišu prvom pobedom u Evrokupu. Hapoel je posle velike borbe u Jerusalimu slavio sa 82-79.

Bez imperativa pobede, ali i bez povređenog Milana Mačvana, ekipa Partizana je od samog starta meča zaigrala rasterećeno i to se vrlo brzo osetilo i u njihovoj igri i u rezultatu.

Posebno je bio raspoložen Luka Bogdanović, pre svega u šutu za tri poena, prve četiri trojke koje je šutirao, sve je i pogodio i na taj način uspeo da prenese sigurnost i na ostatak ekipe.

Odličan je u šutu za tri bio i Mihajlo Andrić, pa su crno-beli održavali rezultatski egal, i ne samo to, već su u većem delu meča imali i blagu prednost, koja je u par navrata postajala i dvocifrena.

Na poluvreme se otišlo vođstvom Partizana od 4 poena razlike (46-42), da bi početkom drugog domaći uspeli da preokrenu na 56-52.

Ipak, posle Vujoševićevog tajm-auta, crno-beli su ponovo zaigrali bolje, vratili su vođstvo, koje su održavali čitavim tokom drugog poluvremena, ali posle promašenih zicera Murića na 69-61 za Partizan, Hapoel polako uspeva da meč uvede u dramatičan finiš.

Bilo je tu i nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka na štetu Partizana, pa je na 27 sekundi pre kraja domaći sa linije slobodnih bacanja prelaze u vođstvo - 79:77.

Ipak, napad Partizana zakucavanjem rešava Đorđe Gagić na pet sekundi pre kraja - 79:79!

Usledio je tajm-aut domaćih, da bi se onda Kičen ''prošetao'' kroz reket Partizana, poentirao uz faul i tako doneo pobedu Hapoelu - 82-79!

Na kraju, Edo Murić najefikasniji u ekipi Partizana sa 21 poenom, a Luka Bogdanović ga je pratio sa 16 (trojke 5 od 9). Gagić je upisao 14 poena, a Mihajlo Andrić 12.

U pobedničkoj ekipi, Lior Elijahu najbolji sa 22 poena, a Smit i Džons su završili meč sa po 13 poena.

Kako smo već objavili, u ovoj grupi su večeras već odigrane još dve utakmice, pobedili su Banvit i Lijetuvos, pa tabela Grupe E izgleda ovako:

Banvit 3-0
Lijetuvos 2-1
Asesoft 2-1
Hapoel 1-2
Krasni Oktobar 1-2
Partizan 0-3.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke