Šokantno otkriće kardiologa - Real lagao, Pablo Laso sposoban da vodi tim!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 05.07.2022.
10:24
Izvor: Sportske.net

Šta se tačno krije iza zavese?

EPA-EFE/Kiko Huesca
EPA-EFE/Kiko Huesca

Povezane vesti

Košarkaški trener Pablo Laso otpušten je juče od strane Real Madrida "isključivo iz medicinskih razloga", naveo je klub.

Kako je poznato, Laso je pred kraj prošle sezone doživeo infarkt, te je bio van parketa, a ekipu je predvodio njegov pomoćnik Đus Mateo. Ista slika, biće i u narednoj, s tim da Laso više nije u klubu, a da je Mateo promovisan u prvog trenera.

Real je, prema njihovom saopštenju, ovu odluku doneo isključivo iz bojazni da se Lasovo stanje ponovo ne pogorša, te je bilo čija zdravstvena situacija važnija od kluba. Nisu želeli da riskiraju, ali iza svega, izgleda, stoji određena vrsta obmane.

To je za "Marku", ne optužujući Real Madrid, otkrio Lasov kardiolog i stručnjak koji se brinuo o zdravlju Pabla Lasa poslednjih meseci napisavši izveštaj koji dokazuje sledeće:

"U savršenom ste stanju da od sada trenirate bilo koji profesionalni tim", piše u izveštaju u koji je "Marka" imala uvid.

Laso je upravo juče bio na kontrolnom pregledu, a Real Madrid, iako je to znao, odlučio je da prekine saradnju sa odličnim trenerom i pre nego što su spoznali konačnu dijagnozu kardiologa.

Klub je, prema saopštenju, konsultovao nekoliko lekara i stručnjaka po ovom pitanju, ali nikada nisu čoveka koji ga je lečio i pratio njegov napredak.

"Marka" otkriva da nijedan član medicinskog osoblja Real Madrida nije izvršio ispitivanja Pabla Lasa kako bi se lično uverili u njegovu sposobnost, tj. u ovom slučaju nesposobnost da vodi ekipu. Sve ovo implicira da je otkaz Lasa posle 11 godina u klubu došao iz nekih drugih razloga...

Ni iskusni Džejsi Kerol se ne slaže za odlukom kluba povodom ovoga.

"Trebalo je to da bude lična odluka Pabla i njegove porodice, zajedno sa njegovim lekarima. Ako njegova porodica želi da iole rizikuje i on hoće da nastavi perketno - Pablo na klupi u septembru", poručio je iskusni Džejsi Kerol.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke