Solidni Bobi na oproštaju od mitske dvorane, šampion izgubio top poziciju, ovo su parovi Zapada!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 11.04.2017.
08:31
Izvor: Sportske.net

Poslednji meč u dvorani u kojoj su Pistonsi osvojili tri titule, Vašington pokvario žurku. Klivlend kao da namerno hoće da bude drugi, sad Boston drži ključeve raspleta. Na Zapadu poznati parovi, na Istoku visi Majami!

EPA/JOHN G. MABANGLO
EPA/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Istorija, ili bolje rečeno, kraj istorije. Pistonsi su se oprostili od mitskog Oburn Hilsa, dvorane u kojoj su osvojili tri prvenstva. Na poluvremenu, uz trofeje zvezde tih generacija, Ajseja Tomas, Denis Rodman, Čonsi Bilaps i Ben Volas.

Vašington je pokvario žurku, iako su bili bez Vola i Portera, Bredli Bil je za 33 minuta ubacio isto toliko poena, pa su Vizardsi odneli pobedu u poslednjem meču u Oburn Hilsu. Detroit je već davno eliminisan iz plej ofa, valjda će u novoj dvorani biti bolje, i za njih same, i za našeg Bobija Marjanovića.

Srpski centar sasvim solidan, dvadesetak minuta, 8 poena i 8 skokova.

Klipersi su lako savladali nezainteresovane Roketse, Pol je dao 19, Grifin 18 poena, na drugoj strani loša partija Hardena, samo 14 poena uz očajne procente. Ali, Hjuston je treći tu će i ostati dok Klipsi nastavljaju bitku sa Jutom za četvrtu poziciju.

Timovi su izjednačeni jer je Juta dobila Golden Stejt i prekinula seriju Voriorsa od 14 pobeda. "Džezeri" su slavili na krilima odlične partije Goberta, 17 poena, 18 skokova, Džo Džonson je pogodio ključnu trojku u finišu, a pomoglo je to što je Ker odmarao najbolje igrače u poslednjoj četvrtini. Pred poslednji meč regularne sezone, Juta čeka San Antonio, Klipersi Minesotu, timovi su izjednačeni, ali tim sa Pacifika ima bolji međusobni skor. Drugim rečima, ako dobiju "Vukove" biće četvrti i imati prednost domaćeg terena u seriji protiv Jute na startu doigravanja.

Iznenađenje je pobeda Portlanda nad Sparsima, proslavili su plasman u plej of trijumfom, iako su odmarali najbolje igrače. Noa Vonleh je postigao koševe sa sirenom pa je pobeda koja ništa nije značila ni jednima ni drugima ostala u Oregonu.

Janis Antetokumpo je napravio tripl-dabl, a onda poklonio noe patike publici. Milvoki je slavio protiv Šarlota, obezbedili su šesto mesto na Istoku i ovo je prva njihova pozitivna sezona u deceniji, tačnije od 2009. godine kada su dobili 46 mečeva. Grk je ubacio 10 poena, imao isto toliko asistencija i 11 skokova u trijumfu "Jelena" koji će najverovatnije igrati sa Torontom u prvoj rundi plej ofa.

Čikago je napravio veliki korak ka plej ofu, rasturili su Orlando sa 47 razlike, ostali osmi. Čekaju Netse u poslednjem kolu u sredu, dok sa druge strane Majami koji je iznenadio Klivlend igra protiv Vašingtona. Hit je uspeo da savlada šampiona koji je ispustio +11, i tako ostane u igri, ali i dalje od njih ne zavisi ništa. Ići će u plej of, ako pobede, a jedan od dva rivala, Indijana ili Čikago izgubi poslednji meč sezone. Kavsi su bili bez Lebrona i Irvinga, izgubili su meč, a možda i prvu poziciju u plej ofu na Istoku. Jer, više ne zavisi od njih, Boston je dobio Netse, osvojio titulu na Atlantiku, ali i preskočio Klivlend. Sada "Kelti" drže sudbinu u rukama, ako pobede Milvoki u poslednjem meču regularne sezone, osvojiće prvo mesto na Istoku. U eventualnom finalu konferencije protiv Klivlenda, imali bi prednost domaćeg terena.

I na kraju Indijana, Pol Džordž ih je vodio do trijumfa sa 27 poena, protiv Filadelfije u kojoj je Luvavu opet bio odličan sa 24. Situacija za Pejserse je jasna, ako savladaju Atlantu, biće sedmi, to verovatno znači sudar sa Klivlendom u prvom kolu. Ako izgube, preteći će ih Čikago, ali je problem što bi u tom slučaju ostali bez plej ofa, ako Majami dobije. Pol Džordž je inače isključen u finišu zbog sukoba sa Džeraldom Hendersonom sa kojim dugo ima neraščišćene račune.

Dakle još jednom, ako poslednjeg dana pobede i Indijana, i Čikago i Majami, Hit ostaje bez doigravanja. Milvoki će biti verovatno šesti, Atlanta peta, ili obrnuto, četvrti je Vašington, treći Toronto, drugi verovatno Klivlend, dok Boston ima poziciju broj 1.

Na Zapadu, Voriorsi su prvi, San Antonio drugi, treći je Hjuston tu ništa ne može da se promeni. Klipersi ili Juta su četvrti ili pet, šesto mesto pripada Oklahomi, sedmi je Memfis, osmi Portland, ni tu nema promene.

Drugim rečima, Voriorsi idu na Portland, San Antonio na Memfis, Hjuston čeka Oklahomu, Klipersi i Juta treba da odluče ko će imati prednost domaćeg terena...

Rezultati:

LA Klipers - Hjuston 125:96
Golden Stejt - Juta 99:105
Portland - San Antonio 99:98
Milvoki - Šarlot 89:79
Detroit - Vašington 101:105
Čikago - Orlando 122:175
Majami - Klivlend 124:121 pr.
Boston - Bruklin 114:105
Filadelfija - Indijana 111:120

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lonchy88
Tuesday, 11.04.2017
13:06

Na istoku je sve moguce u play ofu. Nadam se da ce se cikago plasirati u play of a onda je sve moguce. Prvi put u zadnje tri sezone prakticno svi timovi na istoku imaju sansu za prolaz dalje i finale konferencije. Mozda ce ovo nekome zvucati smijesno ali cikago je prava nagazna mina za sve timove, samo sto im se na kraju sezone desio peh jer se oporavio vejd, a povredio rondo. Ljudu zadne dvije sezone ciste kvilenda sa po 4:0, a to je dovoljna pretnja svima, ali prvo da dobiju bruklin pa cemo vidjeti sta ce biti.

avatar
Di Magia
Tuesday, 11.04.2017
10:09

Klivlend iskusno izgubio da bi izbegli osmoplasirani Cikago koji im ove godine bas i ne lezi..plus se Vejd vratio...