Solidni Bogdan pogađa, "zmaj" Luka šerif u Teksasu!

Autor: Boris Jovanović
sreda 29.11.2023.
06:49
Izvor: Sportske.net

Atlanta bez nade u Ohaju, majstor Luka rasturio komšije!

AP Photo/Sue Ogrocki
AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Kavsi nisu imali milosti za Atlantu, jurili su i vajld-kartu za plej-in turnir, ali ostali rezultati nisu im išli na ruku. Ipak, piše se pobeda, Mičel je brojao do 40, Mobli uz 17 poena, imao 19 skokova, najviše u karijeri, pa Houksi nisu imali šansu. Loše je na drugoj strani šutirao Jang, ni Bogdanović nije imao neke procente. Ali, Bogdan je ubacio četiri trojke za 18 poena, dodao je šest skokova i asistenciju.

Micić je presedeo na klupi poraz Oklahome u Minesoti, a Pokuševski nije bio u timu. "Vukovi" su na čelu Zapada, povredio se prilikom pada Edvards koji je ubacio 21 poen, nije ga bilo u trećoj četvrtini. Odlična partija Goberta, 17 poena, 16 skokova i četiri blokade. Tander je vodio u prvom poluvremenu, u finišu meča su se trojkom Četa Holgrena spustili na jedan posed, ali ih je dotukao Tauns sa par slobodnih bacnja.

Iako je bilo priče da će zbog povrede prsta propustiti derbi Teksasa, Luka Dončić je vodio Mavse do trijumfa protiv komšija iz Hjustona. Slovenac je ubacio 41 poen, imao po devet skokova i devet asistencija, Kajri je dodao 27 koševa. Kod Roketsa Bobi na klupi, Turčin Sengun u strašnoj formi, 31 poen, devet skokova i šest asistencija. 

Seltiksi su u četvrtfinalu plej-in turnira. Sledeć nedelje se za novu rundu bore protiv Indijane u gostima. Pogodili su 21 trojku protiv Čikaga, Bulsi bez nade, pet poraza u nizu, izgubili su bitku po košem. Čak osam Kelta bilo je dvocifreno, Braun 30, Tejtum 21 poen, vratio se Holidej, odbrana deluje granitno. Loše napadačko veče Bulsa upotpunio je Vučević sa samo osam poena.

Rajakovićev Toronto se loše proveo u Čikagu, Dinvidi je ubacio 23 poena Kanađanima, a takođe u Njujorku Niksi su rasturili slabe Hornetse. Domaćin je stigao i do vajld-karda za završni turnir, put do fajnal-fora u Las Vegasu vodio preko Milvokija. Noćas je Imanuel Kvikli ubacio 23 poena, Hart dodao 17, klupa Niksa je ubacila čak 50 koševa. 

Kako rekosmo Njujorku na putu završnog turnira novog NBA formata koji će biti odigran u Vegasu stoje Baksi. Noćas je Milvoki dobio u Majamiju, Janis i Lilard su iskombinovali 65 poena, kada se lomilo gosti su bili perfektni. U finišu su ubacili pet od poslednjih šest šuteva, realizovali pet bacanja, serijom 16:6 su zatvorili meč na Floridi. Na drugoj strani Adebajo 31 poen za Hit. Na sreću gostiju nije bilo Džimija Batlera, sećate kako ih je uništio prošle sezone u plej-ofu.

Rezultati:

Dalas - Hjuston 121:115
Boston - Čikago 124:97
Bruklin - Toronto 115:103
Klivlend - Atlanta 128:105
Majami - Milvoki 124:131
Njujork - Šarlot 115:91
Sakramento - Golden Stejt (u toku)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke