Solidni Bogdanović bez nade u Holivudu...

Autor: Boris Jovanović
utorak 19.03.2024.
07:23
Izvor: Sportske.net

Lejkersi sigurni, favoriti pobeđivali tokom noći...

AP Photo/Damian Dovarganes)
AP Photo/Damian Dovarganes)

Povezane vesti

Ni jači tim od Atlante ne bi imao šanse protiv ovakvih Lejkersa. Lebron je brojao do 25, uz 10 asistencija i sedam skokova, Rasel dodao 27 koševa i izjednačio rekord franšize po broju trojki u sezoni (preskočio Kobija i izjednačio se sa Nikom Van Ekselom na 183), dok je Entoni Dejvis uz 22 poena, imao 15 skokova. Lejkersi su pobedom preskočili Voriorse na devetom mestu, da sada počne plej-in bili bi domaćini protiv Golden Stejta u tom prvom meču doigravanja. Bogdanović šuterski bolji nego u prošlim mečevima, 17 poena, dodao je i tri skoka.

Džajlen Branson nastavlja sa sjajnim partijama, 34 poena u pobedi Niksa u San Francisku. Njujork ima samo pet pobeda u poslednjih dvadesetak mečeva sa Voriorsima, ali su iskoristili svoju šansu, poveli rano u zalivu i nisu ispuštali prednost do kraja. Stef Kari 27 koševa za domaće koji imaju negativan skor kod kuće, 17-18 ove sezone. 

Ostajemo u Kaliforniji, domaći teren odbranio je Sakramento, tukli su Memfis posle produžetaka. Malik Monk je bio odličan u dodatnih pet minuta, šesti čovek tima je 12 od 28 poena ubacio u overtajmu. Jubilarni 50. dabl-dabl u sezoni za Sabonisa, Litvanac je uz 25 koševa, imao 18 skokova.

Entoni Edvards je prelomio u pobedi Minesote nad Jutom. Najbolji strelac ekipe je brojao do 32, raspucao se u nastavku. Pobeda "Vukova" vrednija, uz Taunsa, nije bilo Goberta, a povredio se nakon prvog poluvremena odlični Naz Rejd.

Čikago je odoleo protiv Portlanda, Vučević je pogodio horog u poslednjih desetak sekundi za pobedu Bulsa. Crnogorac je uz 22 poena imao devet skokova, DeRozan je brojao do 28 uz ključnu asistenciju u pomenutom košu svog odličnog centra. 

Džajlen Braun i Derik Vajt su se vratili u tim Bostona, ovoga puta je izostao Tejtum. Ali, ne menja stvar, Boston je očekivano dobio Detroit, meč će pamtiti Vajt, njegov prvi tripl-dabl karijere, 22 poena, po 10 skokova i asistencija. Braun  najefikasniji sa 31 košem, vratio se posle pet mečeva pauze i Porzingis, 20 poena, Pistonsima je nedostajao Kejd Keningem, ali teško da bi nešto promenio, bila je to igra mačke i miša.

Filadelfija je tukla Majami, ovo je možda najava plej-in utakmice dva tima, Kajl Lovri je ubacio 16 poena, prvi njegov sudar sa Hitom, otkada su ga trejdovali u Sikserse. Tajris Maksi je vodio domaćina sa 30 poena i 10 asistencija, Jović zbog bolesti nije igrao za goste.

Iako bez trojice povređenih startera, Kavsi su odneli pobedu iz Indijane. Karis LeVert i Džaret Alen su ubacili po 23 poena, Pejsersi su u poslednja dva minuta uspeli da se vrate u meč, ali je serijom 5:0 gost iz Ohaja zatvorio utakmicu. Indijana je porazom pala na sedmo mesto, iza Filadelfije. 

Klivlend - Indijana 103:108
FIladelfija - Majami 98:91
Boston - Detroit 119:94
Čikago - Portland 110:107
Juta - Minesota 104:114 
Sakramento - Memfis 121:111 pr.
Golden Stejt - Njujork 112:119
LA Lejkers - Atlanta 136:105

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke