Šou Blažiča u porazu od Virtusa, dabl-dabl Teodosića

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 02.03.2021.
23:02
Izvor: Sportske.net

Belineli pokvario izuzetno veče.

BETAPHOTO/ABA liga/Cedevita Olimpija
BETAPHOTO/ABA liga/Cedevita Olimpija

Povezane vesti

Izvanredna utakmica viđena je ove večeri u ljubljanskoj dvorani "Stožice" gde je Virtus iz Bolonje posle produžetaka slavio na gostovanju Cedeviti Olimpiji 108:98 (91:91) u 5. kolu TOP 16 faze Evrokupa.

Partiju je obeležio izvanredni Jaka Blažič, koji je za 37 minuta na terenu ubacio čak 29 poena iz pet skokova i tri asistencije.

Posle blage prednosti gostiju u prvoj četvrtini, usledilo je maksimalnih plus 14 u drugoj na šta je odgovorila Cedevita Olimpija i neverovatnom serijom stigla do preokreta, koji joj je obezbedio vođstvo na poluvremenu.

Nastavak je doneo blago vođstvo domaćih i nešto osetnije u završnoj četvrtini, a pobeda je visila u vazduhu sve do dve sekunde pre kraja meča kada je Marko Belineli pogodio trojku za odlazak u produžetke.

Dodatnih pet minuta daleko su bolje dočekali gosti, koji su zahvaljujući izvanrednom Vimsu stigli do pete pobede u ligi.

Vims je dao najveći doprinos nastavku sjajnog niza pošto je sa 25 poena bio ubedljivo najbolji pojedinac gostujućeg tima u kojem je Miloš Teodosić ostvario dabl-dabl učinak sa 14 poena, 12 asistencija i dva skoka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke