Šou, Lejkersi dobili Ostina Rivsa!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 20.03.2023.
07:56
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija Rivsa, Klipersi pomogli komšijama...

AP Photo/Marcio Jose Sanchez
AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Neočekivani junak Lejkersa. Ostin Rivs fantastično koristi šansu koja se otvorila zbog povreda i tumbanja u timu. Momak je drugu sezonu u NBA, stigao je bez drafta, pohađao Vičitu i Oklahomu, iako je imao negarantovani ugovor sa timom prošle godine se izborio da postane deo ekipe. Noćs je ubacio 35 poena, rekord karijere, dodao po šest skokova i asistencija. Nagrađen je ovacijama, u poslednjoj četvrtini je dotukao rivala. Može se ispostaviti da je trijumf nad Orlandom ključ jer su sada opet deveti i čak imaju šansu da preskoče i Minesotu. 

Uslugu su komšijama učinili Klipersi koji su naneli Portland šesti uzastopni poraz. Pol Džordž je ubacio 29, Kavaj dodao 24 poena, i Klipsi jure bolju poziciju, žele da stignu četvrtoplasirani Feniks kako bi imali prednost domaćeg terena u prvom kolu plej-ofa. Nurkić je ubacio 23, Lilard 21 poen, Portland će izgleda brzo na odmor...

Feniks je doveo u pitanje četvrto mesto, Sansi su poraženi u Oklahomi, ovacije za Džildžesa-Aleksandera koji je brojyo do 40. Oklahoma traži mesto u plej-inu, za razliku od rivala oni pobeđuju. četiri trijumfa u pet mečeva. Kod Sansa 46 poena Bukera, Durant nije igrao protiv bivšeg kluba zbog povrede zgloba...

Ingram i MekKolum su bili previše za Hjuston, dali su zajedničkih snagama 52 poena, Pelikansi su odneli važnu pobedu iz Teksasa, bilo na +20 na poluvremenu, šutirali solidno čitave večeri. Još 11 utakmica je do kraja regularne sezone, Nju Orleans je 11. pola koraka iza Jute u borbi za plej-in. 

U matine terminu takođe, Jokić je vodio Denver do pobede u Bruklinu, Atlanta je izgubila u San Antoniju, a Majami je slavio protiv Detroita, uz odličnu partiju Tajlera Heroua u finišu utakmice. Ubacio je 10 od 19 pona u poslednja tri minuta i prelomio protiv Detroita. Majami je sedmi, jure Netse i direktan plasman u plej-of.

Jani i Bruk Lopez su prelomili duel protiv Kanađana. Adetokumbo je stigao do tripl-dabla 22 poema, 13 skokova, 10 asistencija, Lopez 17 od 26 poena dao u poslednjoj četvrtini, pa su Buksi učvrstili prvu poziciju u ligi, imaju skor 50-21. Inače Janisu su saopštili posle meča da je oborio još jedan rekord, on je već lider franšize u poenima, asistencijama, tripl-dablovima, slobodnim bacanjima i odigranim minutima. Od noćas, fantastični Grk je i prvi na večnoj listi igrača koji su najviše puta oblačili dres Baksa. On je odigrao 712. utakmicu za deceniju koliko je u Viskonsinu, noćas je prešao Džuniora Bridžmana.

Rezultati: 

Bruklin - Denver 102:108
Oklahoma - Feniks 124:120
San Antonio - Atlanta 126:118
Detroit - Majami 100:112
Hjuston - Nju Orleans 107:117
Milvoki - Toronto 118:111
Portland - LA Klipers 102:117
LA Lejkers - Orlando 111:106

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak