Šou u Istanbulu - Radonjić bio na sekund da sruši Fener, a onda se pojavio Papajanis u stilu Kecmana!

Autor: Mladen Heleta
subota 27.01.2024.
21:23
Izvor: Sportske.net

Nestvarno.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Bahčešehir kao nominalni gosti sa 110:105 posle produžetka, u 18. kolu turske Superlige.

Ekipa Dejana Radonjića bila je jedan sekund daleko od velikog podviga, ali bez pobede u regularnom delu meča je ostala na nestvaran način.

Na 1,7 sekundi pre kraja je bilo 93:96, a onda je loptu dobio centar Fenera Jorgos Papajanis. Grk je uputio šut iz horoga sa oko 15 metara i pogodio trojku za produžetak, u kom je kasnije njegov tim upisao trijumf.

Ova scena je neodoljivo podsetila na onu iz Zagreba 2010. godine, kada je Dušan Kecman pogodio trojku u duelu Partizana i Cibone.

Srpski reprezentativac Marko Gudurić je meč završio sa 10 poena i šest skokova. Najefikasniji kod pobednika bio je Melih Mahmutoglu sa 21 poenom.

U timu Dejana Radonjića se istakao Aksel Butuli sa 23 poena, četiri skoka i tri asistencije, a pratio ga je Tajler Kvanah sa isto toliko poena.

Fener je sada na učinku 15-3 i lider je Superlige, mada je Efes na skoru 15-2 i već sutra može ponovo na prvo mesto, ukoliko savlada Karšijaku u Izmiru. 

Bahčešehir je osmi sa skorom 7-11.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke